Recept voor kurkuma koekjes

Zandkoekjes bakken is simpel maar levert de heerlijkste koekjes op. Het recept is heel eenvoudig en leent zich daarom goed om kleine aanpassingen te maken. In dit geval het ik verse kurkuma tot de ingrediënten toegevoegd. Kurkuma is een zeer gezond specerij omdat het rijk is aan antioxidanten en een ontgiftende werking heeft.
In dit recept geeft het de koekjes een oranje-gele gloed. Qua smaak voegt het een klein bittertje toe aan de koekjes.




Wat heb je nodig?
250 gram bloem
125 gram margarine (op kamertemperatuur)
100 gram suiker
1 el geraspte kurkuma (zeer fijn)
1 pakje vanillesuiker
1 ei
Deegroller
Uitsteekvormpjes

Hoe maak je het?
1) Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek het bakblik met bakpapier.

2) Meng de margarine, het ei en de suiker (ook de vanillesuiker) met elkaar. Voeg daarna de bloem toe en meng deze goed met de andere ingrediënten tot een vast deeg. Roer daarna de kurkuma door het deeg tot je een egale kleur krijgt.

Tip: Wanneer je minder lang roert zul je marmer-achtige strepen door je koekjes krijgen. Bepaal zelf wat jij het mooiste vindt. Laat het deeg een paar minuten in de vriezer rusten zodat de margarine weer wat afkoelt.


3) Bestuif het aanrecht met wat bloem (tegen plakken van deeg op het werkblad) en rol het deeg met de deegroller uit tot er een plak ontstaan van ongeveer 1 cm dik.

4) Steek daarna met de uitsteek vormpjes (te koop bij bijvoorbeeld de HEMA of de Xenos) jouw favoriete vormpjes uit het deeg. Leg de koekjes op het bakblik met het bakpapier.

5) Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Ze zijn klaar zodra de goudbruin zijn.
Laat de koekjes helemaal afkoelen. Ze zijn nog een week houdbaar wanneer ze worden bewaart in een luchtdichte trommel.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts