maandag 22 december 2014

Kerstamuse idee 2: Ruitjes van bladerdeeg met pestoDeze amuses maak je in een handomdraai, en staan binnen 15 minuten op tafel.
Het enige wat je nodig hebt is bladerdeeg en pesto (het lekkerst is natuurlijk zelfgemaakt!).
Je kunt allerlei vormen kiezen om uit te steken in het bladerdeeg. Ik heb gekozen voor ruitjes, maar wat dacht je van kerstboompjes of kerststerren?Wat heb je nodig (5 amuses)

Pesto
2/3 bladerdeegblaadjes (diepvries van bijvoorbeeld Koopmans)
1 ei

Hoe maak je het?

Haal de bladerdeeg blaadjes uit de diepvries en laat enkele minuten ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden. Kluts alvast het ei tot een egaal mengsel van eiwit en eigeel.

Steek met een vormpje naar wens verschillende vormen uit het bladerdeeg. Per amuse heb je twee vormpjes nodig die je op elkaar plakt en goed aandrukt. Zo rijst het bladerdeeg goed in de oven.
Bestrijk de vormpjes met het geklutste ei voor een goudgele kleur wanneer het bladerdeeg afgebakken is.

Bak de vormpjes bladerdeeg ongeveer 8 minuten (blijf er bij staan, want de snelheid verschilt per oven). Zodra de bladerdeeg mooi omhoog is gekomen en goudbruin gekleurd is, zijn ze klaar.

Prik een gaatje in de bovenkant en vul het bladerdeeg met een beetje pesto. Garneer eventueel met een fijngesnipperd lenteuitje of een blaadje basilicum.


3 opmerkingen: