vrijdag 6 januari 2012

Gevulde paprika recept


Mijn vorige artikel ging over de vitamine C bron: paprika! Hieronder beschrijf ik een gerechtje met paprika en wat er ook leuk uitziet om te serveren. Vandaag heb ik het met rijst gemaakt zoals je op de foto ziet, maar het is ook lekker met aardappel(puree).

Wat heb je nodig?

Gehakt                                      Gele paprika
Ui                                             Rode paprika
Knoflook                                    Rijst
Paprikapoeder                           Zout
Sambal                                     Chilipepertje
Aluminiumfolie                          Zoete sambal
Geraspte kaas (belegen)            


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijdt de paprika in de lengte door, en maak ze schoon.



Snijdt een ui heel fijn en fruit het ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook en het gehakt toe en rul het bruin. Kruid vervolgens met paprikapoeder, fijngesneden chili en basilicum. Voeg vervolgens een theelepel zoete sambal en gewone sambal toe en roer wat geraspte kaas door het geheel. Vergeet ondertussen de rijst niet klaar te maken!


Vul de paprika helften met het mengsel, verpak ze in aluminiumfolie en bak ze in 30 minuten gaar in de oven. Maak de pakketjes de laatste 10 minuten open en strooi de overige geraspte kaas erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen