maandag 23 januari 2012

Shakshouka recept (vegetarisch)


In Israel heb ik natuurlijk een heleboel lekkere gerechtjes gegeten. De Israëlische keuken is ontstaan door een mix van Arabische, westerse en Russische invloeden. Deze invloeden, in combinatie met de koosjere regels, maakt de gerechtjes heel lekker en bijzonder.

Shakshouka kende ik nog niet, maar leek me perfect voor een stevig ontbijt of voor een lunch. Het bevat eiwitten, vitaminen, antioxidanten uit de tomaten en goede koolhydraten. Gezond en lekker dus.
De hoofdingrediënten zijn eieren die gepocheerd worden in een tomatensaus. Het gerechtje is heel makkelijk te maken.




Wat heb je nodig?

4 eieren
1 rode paprika (in kleine stukjes)
1 blike gehakte tomaten
1 tomaat (in blokjes)
3 uien (in ringen)
Paprikapoeder
Chilipoeder
Peterselie

Hoe maak je het?

Fruit de uitjes en de paprika tot ze glazig zijn. Voeg hier de chilipoeder en paprikapoeder aan toe en laat dit ongeveer 5 minuten bakken.
Roer vervolgens eerst de verse tomaat door het mengsel heen. Voeg na een minuut de gehakte tomaten toe.

Maak dan kuiltjes in het mengsel en breek de eieren hierin.  Dit gaat een stuk makkelijker dan ik had gedacht. De eitjes blijven gewoon intact. Bak de eieren naar smaak (ik heb het ongeveer 10 minuten laten koken) en garneer met peterselie.


Serveer de shashouka met pitabrood of getoast brood.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit... En het is ook nog erg lekker!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt!! Ik vond het ook een lekker gerechtje, zeker voor herhaling vatbaar.

    BeantwoordenVerwijderen