zaterdag 25 februari 2012

Blijven eten en toch afvallen


Zou het niet mooi zijn… afvallen terwijl je gewoon kan blijven eten? Het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk!
Bepaalde soorten voedsel werken vet- of vochtafdrijvend. Door ze in ons eetpatroon te verwerken kunnen ze ons helpen om af te vallen. Dus schaf de volgende producten aan wanner je een paar kilootjes kwijt wilt.Chocola
Als dit geen goed nieuw is weet ik het ook niet! Onderzoekers verbonden aan de universiteit van Tel Aviv hebben ontdekt dat het eten van chocolade tijdens het ontbijt helpt bij afvallen.
De theorie is erop gebaseerd dat je door chocolade te eten een ‘vol’ gevoel krijgt. Dit voorkomt dat je later op de dag gaat snacken. Ook hebben ze ontdekt dat de calorieën die chocolade bevatten niet in vet wordt omgezet. Chocoladetaart in de ochtend blijkt zelfs de stofwisseling te versnellen. Ik had persoonlijk geen bezwaar gehad om proefpersoon te zijn voor dit onderzoek!

Bleekselderij
Bleekselderij zit vol voedingsvezel. De vezels zijn praktisch al te zien wanneer je naar de stengels kijkt. Het kost ons lichaam meer energie om deze vezels te verteren dan wat bleekselderij aan energie levert. Wanneer je lichaam meer energie verbruikt dan wat er binnenkomt zul je gaan afvallen omdat je lichaam je natuurlijke (vet) reserves moet gaan verbranden. Kortom, van bleekselderij zul je in no-time afvallen. Voor het beste resultaat kun je de bleekselderij rauw eten. Wanneer je ze kookt zullen de voedingsvezels namelijk minder moeilijk afbreekbaar worden, waardoor het je lichaam minder energie kost om ze te verbranden.


Groene thee
Deze thee staat al tijden erom bekend dat ze helpt met afvallen. Dit komt met name door de ontgiftende werking: dit drankje zorgt ervoor dat de afvalstoffen in het lichaam snel worden afgevoerd. Groene thee versnelt de stofwisseling en verminderd het hongergevoel. Uit een Japans (hoe kan het ook anders) onderzoek is gebleken dat het regelmatig drinken van groene thee de opslag van de vetzuren in de vetcellen bemoeilijkt. Het effect hiervan is dat er minder vet opgeslagen kan worden.
Groene thee kun je het beste op 90 graden laten trekken (in plaats van 100) voor een optimale werking.

6 opmerkingen:

 1. Ohh dat lijkt me wel wat, een chocoladetaart onbijtje hihi:D

  XOXO

  BeantwoordenVerwijderen
 2. chocoladetaart als ontbijt klinkt zeer goed haha

  Travel in Style

  BeantwoordenVerwijderen
 3. thanx voor je comment, leuke blog heb je!
  als ik chocolde moet eten om af te vallen, ga ik gelijk beginnen!

  ik ga je volgen, liefs
  http://bohemianxoxo.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van een chocoladetaartje lijkt me onzin? Daar zit toch veel suiker in en dan begin je de dag meteen met bloedsuikerspiegelingen. Rauwe cacao, dat is wel gezond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee! Dank je voor je goede comment! Rauwe cacao is absoluut gezond vanwege de anti-oxidanten.

   De theorie van onderzoek uit tel aviv ging er vanuit dat wanneer je in de ochtend chocoladetaart eet (met veel vet), dat je dan in de loop van de dag minder snackt, en dus daardoor afvalt. Ik heb niet gezien wat de ingredienten van deze taart was. Waarschijnlijk zal er niet zoveel suiker hebben ingezeten, want anders gaat inderdaad de bloedsuikerspiegel schommelen.

   We zullen (zoals vaak het beste is) ons gezonde verstand moeten volgen en gewoon een verantwoord ontbijtje moeten kiezen!

   Verwijderen