donderdag 2 februari 2012

Trend! Koken in zeewater


De allernieuwste trend in de culinaire wereld is het gebruiken van zeewater tijdens het koken. In de professionele keukens wordt zeewater steeds populairder. Het schijnt een betere en rijkere smaak te bevatten dan water waaraan zout is toegevoegd. Daardoor wordt het bereiden van gerechten met schaaldieren een stuk smaakvoller. Door het zilte karakter zeewater blijft de smaak van mosselen, kokkels en andere zeevruchten dichter bij de oorsprong.
Verder is het zeewater ook te gebruiken voor het bereiden van gekookte groenten of aardappelen. Ze krijgen hierdoor net een andere smaak. Restaurant ‘De Kromme Watergang’, bezitter van twee sterren, maakt al gebruik van het water.


Sinds januari wordt het zeewater in de Nederlandse Oosterschelde gewonnen voor de consumptiemarkt. Het water wordt gefilterd, gereinigd en gebotteld door het bedrijf Le Petit PĂȘcheur. Veel restaurants hebben al interesse in het product. Wellicht zal het zeewater binnenkort ook in supermarkten beschikbaar zijn.

Een officiele website met informatie over koken in zeewater is nog in opkomst http://kokeninzeewater.nl/
Ik vind het wel een leuke trend. Ik ben heel benieuwd of zeewater inderdaad een andere smaak heeft dan zout water. Zodra een fles beschikbaar is ga ik het uitproberen.

2 opmerkingen: