Havermout ontbijt!



Vanochtend heb ik weer eens een van mijn favoriete ontbijtjes gemaakt van havermout, yoghurt en honing. In tegenstelling tot brood of boterhammen is havermout niet zo bekend als ontbijt product. Dat is zonde want havermout is erg gezond en biedt een heel verantwoorde start van de dag. Met name mensen die wat kilo’s kwijt willen hebben baat bij havermout tijdens het ontbijt.

Havermout bevat zeer veel voedingsvezels. Deze voedingsvezels zorgen ervoor dat onze stofwisseling goed en efficiënt verloopt. De voedingsvezels zorgen er daarbij voor dat de havermout langzaam word verteert. Met regelmaat havermout eten zorgt ook voor minder schommelingen in onze bloedsuikerspiegels. Je zult hierdoor merken dat je minder snel een honger gevoel hebt. Met één portie havermout kun je een hele ochtend door zonder te snacken.



Verder heeft havermout een cholesterol verlagende werking en bevat het vitamine B, fosfor en magnesium. Traditioneel wordt havermout vaak als pap gegeten. Ik vind dit niet zo lekker. Daarom rooster ik mijn havervlokken en eet ze met yoghurt!

Havermout is ook een wondermiddel voor je huid wanneer je het in een home-made masker verwerkt. Meng 3 eetlepels havermout, 3 eetlepels heet water en wat honing door elkaar met een mixer en breng het aan op je gezicht. Dit masker werkt als een scrub door dode huidcellen te verwijderen en poriën te reinigen.





Reacties

  1. Ik eet ook vaak havermout als ontbijt, in het begin moest ik een beetje wennen aan de smaak maar nu vind ik het echt onwijs lekker. Goede tip ook, van dat masker, ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt! Aan het begin deed het me denken aan behanglijm ;) Maar het went zeker ( en als het echt niet went kun je de havermout roosteren... dat smaakt heel lekker!).

      xoxo

      Verwijderen
  2. Ik eet het eigenlijk nooit.. Misschien toch maar eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eet jij havermout gewoon zo uit het pak? Normaalgezien moet je het opwarmen :) Melk + havermout, ofwel in een kookpot op het vuur, ofwel in een ontbijtkom in de microgolf (tussendoor goed roeren). :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker: vaak bereid ik het inderdaad als een pap. Dan warm ik de havermout op met melk of water.

      Wat ik nog liever doe is de havermout roosteren in een koekenpan (net zoals je pijnboompitjes of amandelen roostert). De vlokken worden heerlijk knapperig en smaken verrukkelijk.

      Je schijnt havermout ook onverwarmd te kunnen eten, omdat de variant uit de supermarkten vaak al bewerkt is, maar ik kies er toch voor om de vlokken op te warmen!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts