Pissaladière met ansjovis.


Ik ben net terug van een paar daagjes vakantie in de Cote d’azur. Zuid Frankrijk staat voor mij gelijk aan zonnig weer, romantische kustplaatsjes, prachtige natuur en natuurlijk heerlijk eten. Ik heb weer heerlijk genoten van die geweldige franse stokbroden (waarom smaakt het in Nederland nooit zo lekker!) en croissants. Maar ik heb ook een lekkere Franse quiche leren kennen, die ik graag met jullie wil delen. Deze pissaladière wordt gemaakt van ansjovis en uien. De smaak en textuur is heel uniek en speciaal. Super in combinatie met een gekoelde rosé.


Wat heb je nodig

Bladerdeeg (groot genoeg om een springvorm te bedekken)
1 kilo uien
Olijven
Tapenade
20 gram ansjovis
2 teentjes knoflook
Olijfolie
Bakpapier

Hoe maak je het?
Snijd 1 kilo uien fijn en fruit deze samen met 2 teentjes geperste in de olijfolie voor minimaal 1 uur op laag vuur. De uien moeten heel zacht, zoetig en glazig zijn.

Verwarm de oven op 210 graden. Bedek een springvorm met bakpapier. Bekleed de springvorm met bladerdeeg en zorg dat het deeg overal gelijk is verdeeld en dat de randen ook bedekt zijn. Dek het bladerdeeg vervolgens weer met bladerdeeg en bak dit voor ongeveer 15 minuten tot een knapperige taartbodem is ontstaan. Bedek de lagen bladerdeeg met bakpapier voor een gelijkmatig bak resultaat.
Tip: leg een klein bordje bovenop het bakpapier. Dit voorkomt dat het bakpapier gaat verschuiven door de hitte van de oven. Ook zorgt het ervoor dat het deeg niet teveel rijst.

Besmeer de taartbodem met dikke laag tapenade. Voeg vervolgens de uien toe. Trek met een vork de ansjovisjes uitelkaar en bedek hiermee de uien. Strooi vervolgens wat klein gehakte olijfjes over de taart en bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar.
Zodra de taart gaar is garneer het met wat peterselieblaadjes.


Reacties

  1. Yum looks so tasty! How was the weather in the Cote d’azur? I was there last summer but it was the worst weather imaginable!

    www.styliststeph.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ctrl + c
    Opent Wordbestand in map 'Recepten'
    Crtl + v

    YUMMY!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk! Dat eet ik ook altijd in Nice, love de Cote azur!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit! En ik vind het altijd grappig dat eten in het buitenland altijd veel lekkerder smaakt, de pasta in Italië is bijvoorbeeld meestal veel lekkerder daar dan hier!

    xoxo Sootjeelina <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oeeeh jammie, dat ziet er heel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Pissaladiere ken ik helemaal niet joh, lijkt me wel lekker! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. That looks sooo good :)
    Aimee
    www.new-yorkdoll.blogspot.com
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ohhh dat lijkt me echt heel erg lekker!!

    XOXO
    http://blondefashiontale.com

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts