zondag 20 mei 2012

Teriyaki zalm recept



Dit gerechtje ontstond eigenlijk per toeval. Ik kwam in mijn koelkast namelijk een flesje teriyaki saus tegen. Een tijdje geleden had ik dit gekocht voor een recept maar sindsdien had ik de saus niet meer gebruikt. Omdat ik al besloten had ‘iets met zalm’ te eten dacht ik dat die twee een mooie combinatie zouden zijn. En dat klopt, teriyaki saus en zalm gaan prima samen. Ik gebruikte verder mie en groenten voor het gerechtje.


Wat heb je nodig?
1 tomaat
1 grote zalmmoot
1 Ui
2 teentjes knoflook
3 el. teriyaki saus
Broccoli
Sherry
Olie
1 el. honing
Mie naar keuze


Hoe maak je het?
Meng de teriyaki saus met de honing. Pers de knoflook en meng deze met de saus. Marineer hierin de zalmmoot. Rooster de sesamzaadjes tot ze goudbruin zijn.

Snij de ui fijn en fruit deze in de olie. Kook ondertussen water voor de mie en bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af en meng wat sherry en wat olie erdoorheen. Bak wat broccoli roosjes en de fijngesneden tomaat mee met de ui. Blus af met een klein beetje pure teriyaki saus.
Bak de zalm in ongeveer 10 minuten gaar. Serveer hem op een bedje van mie en groenten en garneer met de sesamzaadjes.

5 opmerkingen:

  1. Lekker! Is dat ik alles voor vanavond al in huis heb, anders zou ik dit eten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er weer heerlijk uit - ben dol op zalm ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmm lekker! Dit is echt een van mijn lievelingsdingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooooeh dat klinkt echt heel erg lekker! En volgens mij is het heel weinig werk? Ideaal =D

    Liefs Denise

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk zeg! Ik ben normaal niet heel erg gek op zalm, maar dit ziet er zo lekker uit dat ik het wel zou willen proberen!

    BeantwoordenVerwijderen