Trends in voeding op de Floriade.




Gisteren een bezoekje aan de Floriade 2012 in Venlo gedaan. Het was een onwijs leuke dag. De Floriade staat niet alleen in teken van bloemen maar besteed ook veel aandacht aan eten, groen ondernemen en cultuur. Overal kon je verschillende soorten eten proeven. Maar er werd ook aandacht besteed aan innovatie binnen de landbouw.

Een nieuwe trend is het verbouwen van gewassen op water. Hierbij drijven groenten op een dun laagje water. Er wordt op dit moment onderzocht of dit een alternatief is voor landbouw op grond. De nadelen van grond is namelijk dat het veel langer duurt voor de gewassen volgroeit zijn. Erg interessant natuurlijk! Ik ben vooral benieuwd of groenten die op water zijn geteeld ook genoeg voedingsstoffen bevatten. Normaal halen planten deze grotendeels uit de bodem waarop ze groeien. Een andere trend op voedinggebied is het nabootsen van smaken door dezelfde moleculaire structuur na te bouwen. Zo kunnen er 'voedingsmiddelen' worden nagemaakt van stoffen zoals eetpapier die smaken naar tomaat, aarbei of biefstuk.

Al met al is de Floriade een erg leuk event. Zeker een aanrader om heen te gaan deze zomer.

Reacties

  1. Klinkt leuk! Dat verbouwen op water klinkt heel interessant

    xoxo Sootjeelina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed! Vind Venlo wel een beetje ver, maat het klinkt erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk zeg, ik ga ook graag naar dit soort dingen, je ziet er altijd iets interessants! Grappig, dat laten groeien in water, ben benieuwd wat er van komt...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts