zondag 19 augustus 2012

Afkoelen met watermeloen


Op een warme zomerdag als vandaag is het heerlijk om met wat mensen een watermeloen op te eten om af te koelen. Watermeloen lest niet alleen de dorst maar is ook erg gezond voor je. Het bevat vitamine C, heel veel vezels en kalium. Maar bovenal bestaat een watermeloen voor 90% uit water en is daarom een perfecte dorstlesser.

Lekker is als je de watermeloen een nachtje in de koelkast laat liggen. Als je hem de volgende dag aansnijd is hij heerlijk koel. Je kunt door de dag heen telkens een stukje afsnijden, net zoals Italiaanse families dat in de zomers op een terras doen. Maar je kunt watermeloen ook op andere manieren eten.

 

Watermeloen ijsjes
Blend een stuk watermeloen in de blender of met een staafmixer. Voeg eventueel wat suiker toe als je dat lekker vind. Giet het sap in een ijsvormpje en vries het in. Na enkele uren heb je een gezond en verfrissend waterijsje.

Watermeloen smoothie
Blend een groot stuk watermeloen ( het liefst gekoeld), een halve banaan en wat mint in de blender of met een staafmixer.

Watermeloen drankje
Blend een watermeloen tot sap en voeg hierbij wat Spa Rood en wat citroensap. Dit drankje is gezonder dan limonade en een echte dorstlesser!

7 opmerkingen:

 1. Watermeloen is echt lekker! Leuke variatietips!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker, leuke tips dat watermeloen drankje lijkt me heerlijk op een warme dag zo als vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Watermeloen is echt mijn favoriete 'food' op zulke warme dagen.. maar ik moet zeggen dat ik pure watermeloen lekkerder vind dan in zo'n drankje of ijsje (heb ze zelf wel eens gemaakt namelijk).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vaak gaat er niets boven 'the real thing'! Ik vind watermeloen puur ook het lekkerst. Vaak is een watermeloen alleen zo groot en krijg je m niet altijd op. Zonde op weg te gooien, dus vandaar wat tips en trucs voor watermeloen plezier ;)

   Verwijderen
 4. Ahh watermeloen, love it! Leuke tips! liefs!

  BeantwoordenVerwijderen