woensdag 29 augustus 2012

Bloemen van marsepein makenGisteren liet ik in mijn artikel zien hoe je cupcakes met marsepeinen rozen maakt. De cupcakes zien er door de rozen heel lief en schattig uit, perfect voor een high tea of feestje!
Rozen van marsepein zijn heel makkelijk te maken, maar kosten wel wat tijd. Het is daarom een leuk klusje om met wat vrienden of vriendinnen te doen.
Kijk mee met deze fototutorial hoe je marsepeinen roosjes maakt.

Wat heb je nodig?
1 schoon insteekhoesje (per persoon)
1 mes (per persoon)
Marsepein
Eventueel kleurstof naar keuze


Marsepein is bij vrijwel elke kookwinkel te koop. Je kunt zelfs tegenwoordig marsepein bij de Xenos kopen. Je kunt gekleurde marsepein kopen, maar je kunt ook kiezen om blanke marsepein te kleuren met wat kleurstof. Kies zelf de kleur die jij het mooiste vind.

Hoe maak je het?Snijd een stuk van het marsepeinen blok af en rol dit tussen je handen tot een smal staafje.Snijd met het mes 4 stukjes van gelijke grootte af. (Als je een grote roos wilt kun je meer stukjes gebruiken). Rol de blokjes tot 4 ronde balletjes. Het 4e balletje maak je wat ovaler. Deze vormt de kern van je rozenhart.Vouw het insteekhoesje open en leg de 4 ronde balletjes en het ene ovale balletje tussen de twee plastic laagjes. Vouw de bovenste laag van het insteekhoesje weer terugDuw nu met je vinger de bolletjes plat maar zorg ervoor dat ze hun vorm behouden. De 4 ronde balletjes worden nu ronde platte schijfjes terwijl het ovale balletje een ovaal schijfje wordt.Duw met je vinger het bovenste deel van de marsepeinen schijfjes wat platter dan de onderkant (die mag wat dikker blijven).
Je rozenblaadjes zijn nu klaar.Vouw het insteekhoesje weer open en trek de rozenblaadjes er vanaf. Begin met het ovale blaadje. Rol deze tussen je vinger in de breedte op.Pak het een rond blaadje en plaats deze tegen het opgerolde blaadje. Plak hem voorzichtig er tegenaan.Ga zo verder met de overige rozenblaadjes. Begin telkens het nieuwe blaadje te plakken voor de grens waar het eerdere blaadje is opgehouden. Zo bouw je je roos dakpansgewijs op en lijkt het bijna op een echte roos.Zodra je rozenblaadjes op zijn is je roos bijna klaar. Maak de roos wat mooier door het onderste gedeelte naar elkaar toe te duwen en dit af te snijden. Hierdoor blijft je roos recht op de cupcake staan.
Eventueel kun je de roos nu nog bepoederen met eetbare glitterpoeder voor een nog mooier effect! Wat vond je van deze foto tutorial? En waar zou je nog meer foto tutorials over willen zien?

9 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n foto tutorial! Ik heb ze al vaker gemaakt, maar leuk om te zien hoe iemand anders het doet =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap! Mijn vriendin doet dit met fimo, ziet er precies hetzelfde uit alleen deze is toch leuker omdat je hem kan eten =]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel gaaf, zo leerde ik het ook op mijn school vroeger ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh super knap en creatief!!

  xoxo
  http://www.its-dash.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuke tutorial! En de roosjes zijn prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk!! Het ziet er ook niet al te moeilijk uit eigenlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. waar kan je die eetbare glitter kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eetbare poeder of glitter kun je kopen in kookwinkels, of ook bij de xenos!

   Verwijderen