Zelf sushi maken


Samen koken vind ik altijd een leuk moment. Samen met mijn vriend of juist met vriendinnen. Een leuke manier om samen in de keuken te staan is door zelf sushi te maken. Er zijn eindeloos veel type sushi met evenveel soorten vulling. Vaak bestaat de vulling uit rauwe vis, zoals zalm, paling of tonijn. Maar er zijn ook vegetarische sushi en sushi gevuld met ei of vlees.

De meest bekende sushi is maki sushi. Maki sushi zijn rond van vorm en hebben de typische zeewier rand. Ik vind deze persoonlijk ook het gemakkelijkst te maken. Hierbij een recept hoe je snel en makkelijk maki sushi maakt. Alle spulletjes die ik voor deze sushi heb gebruikt zijn te koop in de Xenos!


 

Wat heb je nodig?
Nori zeewier
Mirrin (zoete rijstwijn)
Sushi rijst
Verse zalm
Wortel
Komkommer
Bamboematje



Hoe maak je het?
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Sushi rijst is speciale rijst met een dikke plakkerige korrel. Deze rijst zorgt dat de sushi niet uit elkaar valt. Breng de rijst op smaak met mirrin. Mirrin is zoete rijstwijn wat een typische smaak aan de sushi geeft. Kook een flinke scheut mirrin in een pannetje. Meng vervolgens de mirrin met de rijst. Laat de rijst afkoelen in een brede kom of ovenschaal. Bedek de rijst met folie om te voorkomen dat de rijst hard wordt. Snij ondertussen je ingrediƫnten in lange dunne repen. Ontdoe daarbij de komkommers van hun vochtige kern en de wortels van de buitenste laag.

Leg een nori zeewiervel op het bamboematje. Neem vervolgens een hoeveelheid sushi rijst en spreid deze uit over het zeewiervel.
Houd twee randen (horizontaal aan elkaar) vrij van rijst en maak deze randen nat met wat water. Maak het laagje rijst van ongeveer een halve centimeter tot 1 centimeter dik. Leg in het midden van de rijstlaag de vulling over de gehele breedte.
Rol daarna het zeewiervel op met behulp van de bamboemat. Zorg daarbij dat de vrijgelaten rand plakt op de rest van de zeewier. Druk de bamboemat stevig aan.
Je hebt nu een lange rol sushi. Snij deze in ongeveer 7 sushi met een vochtig mes.

Eet smakelijk!

Reacties

  1. Hmmmm lekker lekker! Ik maak ook met enige regelmaat zelf sushi (laatst nog gedaan, verschijnt binnenkort wel een blogpost over). Hosomaki is inderdaad een makkelijke (en lekkere), maar bijv. de california en oceanroll zijn ook niet moeilijk hoor. Zodra je maar eenmaal weet hoe je die rijst aan de buitenkant krijgt, is het zo gepiept.
    Lekker met wortel, doe ik eigenlijk nooit, ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo lekker sushi! Je sushi ziet er goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker sushi! Ik heb het een keertje met een vriendin gemaakt, was super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Looks delicious. Love so much sushi
    Kisses
    Aga

    Check my new post
    www.agasuitcase.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmm de sushi ziet er echt goed uit

    Xx
    Fashioninfinity
    www.facebook.com/fashioninfinite

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts