zondag 23 december 2012

Amuse van paté en cranberryDe kerstdagen komen steeds dichterbij en dat betekent gezellig met familie en vrienden bij elkaar zijn en samen lekker eten. Dus de komende tijd ben ik veel in de keuken te vinden! Ik ben al druk op zoek naar inspiratie voor de kerstmaaltijd.

Eén ingrediënt dat ik altijd associeer met kerst is de cranberry of veenbes. Een zure en licht bittere bes boordevol vitamines en mineralen. De wrange smaak van cranberries kun je compenseren door iets zoets toe te voegen zoals honing of maple syrup.

Cranberries laten zich heerlijk combineren in deze amuse met paté en frisse munt. De amuse is binnen maximaal 10 minuutjes gemaakt. Je kunt het enkele uren van te voren maken en de amuses bewaren in de koelkast.Wat heb je nodig?
20 ml water
Een handvol cranberries
2 el honing of 3 el suiker
4 el roompaté
Peper
Verse muntblaadjes

Hoe maak je het?
Breng het water met de cranberries aan de kook. Voeg de honing of suiker toe. Kook de bessen in ongeveer 3 minuten tot ze beginnen te barsten.
Roer de roompaté tot een romig geheel en vermeng de peper er doorheen. Schep kleine porties paté op amuselepeltjes of kleine schaaltjes. Voeg daarbij de cranberries. Garneer met verse muntblaadjes. Deze geven het gerecht een frisse smaak.Geen opmerkingen:

Een reactie posten