Lichte stamppot met paksoi





Deze stamppot is winters gerecht maar tegelijkertijd ook een hele lichte maaltijd ! Vanwege de frisse smaak van de paksoi kan deze stamppot zowel 's winters als 's zomers gegeten worden.
De kruiden geven het gerecht een Oosters tintje. Paksoi is een groente waar je eindeloos mee kan varieeren. Meestal zie je deze groente terug in curries of wokgerechten. Maar paksoi is ook goed te gebruiken in de Nederlandse keuken. De steel heeft een langere bereidingstijd nodig dan de bladeren.
Paksoi is erg gezond. Het bevat onderandere veel vitamine C en veel voedingsvezels.
Dit recept heb ik gemaakt voor 2 personen.




Wat heb je nodig?

7 grote aardappels
5 stengels paksoi
2 thl. fenegriek
1 thl. kerrie
1 thl. citroensap
2 el. ketjap manis
1 thl. sambal manis
Peper
Zout
1 ui of sjalotje
2 teentjes knoflook
70 gr margarine
1 scheutje melk
20 ml water

Hoe maak je het?

Schil, was en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en doe deze terug in de pan. Giet wat melk en doe 20 gr margarine bij de aardappelen en stamp deze vervolgens tot een kruimige massa.

Snij terwijl de aardappels koken de ui/sjalot en de knoflook fijn. Verhit de overige margarine (50 gram) in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg nu ook de fenegriek en kerrie toe. Giet daarna een scheut water, de ketjap manis, de sambal manis, peper en zout toe. Laat dit zachtjes koken tot een jus. Druppel op het laatste moment nog wat citroensap in de jus.

Snij de paksoi in kleine reepjes en roer deze door de aardappelpuree. Laat even goed doorwarmen. Daarna is het gerecht klaar om geserveerd te worden. Giet de jus eroverheen of serveer apart. Lekker met een biefstukje!

Reacties

  1. Klinkt lekker. Ik vind stamppotten altijd een stuk lekkerder dan gewoon aardappelen en groente. Deze ga ik vast een keertje uitproberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed; en ook al is het minder koud, het blijft weer voor stamppot :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou zelf nooit aan zo'n combinatie van aardappelen en paksoi hebben gedacht, maar het klinkt lekker! Ik ben dol op paksoi haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er lekker uit! Mooie foto ook. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts