zaterdag 2 februari 2013

Mandarijn met donkere chocoladeOm je weerstand op peil te houden zijn citrusvruchten een goede aanvulling op je dieet in de winter. Ze zitten namelijk boordevol vitamine C en mineralen. Ik ben al een tijdje verkouden dus ik heb nu een mandje mandarijnen ingeslagen!

Ik besloot wat lekkers te maken met de mandarijntjes, zonder dat het te veel tijd zou kosten. Zo kwam ik op het idee van chocolade mandarijntjes. De frisse en zoete smaak van mandarijn gecombineerd met pure, bittere chocola. Pure chocolade heeft bovendien als voordeel dat het antioxidanten bevat. Hoe puurder, hoe beter! Ik heb ook een snufje chilipeper toegevoegd. De peper maakt de smaak van de chocola nog intenser.

p.s. extra tip: Wanneer je zelf chocolademelk maakt kun ook een snufje peper toevoegen voor een bijzondere twist!
Wat heb je nodig?
1 mandarijn
1/2 halve reep pure chocolade (het liefst 70% cacao)
1/2 thl. chilipoeder

Hoe maak je het?

Breek de reep in kleinere stukjes en smelt ze au bain marie. Bij au bain marie verhit je een klein laagje water in een pan. Hierboven hang je een kleinere pan iets boven het water oppervlak (zodat de pan het water  net niet raakt. Roer de chilipeper door de gesmolten chocolade.

Ontdoe de schil van de mandarijn en pel de witte draadjes zoveel mogelijk van de partjes af (maak het jezelf echter niet te moeilijk!). Leg wat bakpapier klaar. Doop de partjes mandarijn voor de helft in de gesmolten chocola en laat de overtollige chocolade terugdruipen in de pan. Let op de je de chocolade niet te dik om de partjes heen doet. Wacht een paar seconden tot de chocolade een beetje stolt en leg de partjes daarna op het bakpapier om te drogen. na 10 minuutjes wachten heb je een heerlijk dessert of tussendoortje.8 opmerkingen: