zondag 3 maart 2013

Aloë vera uit Gran CanariaAfgelopen week ben ik de winter ontsnapt en heb ik de zon opgezocht in Gran Canaria.
Heerlijk om een weekje in de warmte te zijn!
Gran Canaria is onderdeel van de Canarische eilanden en hoort bij Spanje. Het ligt ongeveer op 4 uur vliegen afstand. Het eiland is niet zo groot, maar er is in een weekje genoeg te doen. We hebben een autootje gehuurd en hebben lekker rond het eiland gecrossed.
In het noorden ligt de hoofstad en is de natuurlijk prachtig groen. Het zuiden is dor, maar de zon schijnt er gegarandeerd. Ideaal om in de winter heen te gaan dus.

In Gran Canaria wordt er veel aloë vera geteeld. Deze cactusplant is ontzettend goed voor je huid. Het herstelt kleine wondjes en versnelt het proces van de huid om zonnebrand te herstellen. Vandaar dat aloë vera vaak voorkomt in cosmetica en aftersuns.Aloë vera gel kun je ook zelf uit het plantje halen. Je hoeft slechts inkepingen te maken in de bladeren en het sap stroomt er vanzelf uit. Je kunt dit direct op je huid doen, maar je kunt het ook opvangen en laten opdrogen. Je kunt het ongeveer een dag bewaren. De aloë vera plant is gewoon te koop bij het tuincentrum.

Veel succes!

3 opmerkingen:

  1. Lijkt me heel leuk om zelf te maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wou dat ik ook in Gran Canaria was. Leuk dat je die aloë vera gel zelf uit een plantje kan halen, dat wist ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen