Recept voor bietensalade




Deze bietensalade is gezond en snel te maken. De zoete honing maakt de smaak van de bietjes nog intenser, terwijl de uien de salade een scherpe bite geven. Deze salade is in een handomdraai klaar wanneer je gekookte bietjes koopt. Zelf bieten koken neemt wat langer tijd in beslag. Zomerbieten zijn in 20 minuten gaar winterbieten hebben een garingstijd van minimaal 1 uur. Bieten kun je het beste koken in de schil. Zodra de schil gemakkelijk is los te maken is de biet klaar. Deze salade is een perfect bijgerecht bij een aardappelschotel of vleesgerecht. Een echte Hollandse klassieker is natuurlijk de combinatie van bietensalade met haring.


Wat heb je nodig?
4 gekookte bietjes
1 appel
1 ui
1 handvol rozijnen
1 el balsamicoazijn
1 el olijfolie
4 el schenk honing

Hoe maak je het?
Indien nodig, ontdoe de bietjes van de schil en snijd ze in kleine partjes. Schil de appel en snijd in kleine partjes. Snipper de ui fijn. Meng de ingredienten door elkaar en voeg ook de rozijnen toe. Maak een dressing van de honing, olijfoilie en de balsamicozijn. Meng dit met de bietensalade.
Eet smakelijk!

Voor extra variatie kun je ook peer of augurk in plaats van appel toevoegen aan de salade.



Reacties

  1. Het ziet er lekker uit! Ik ben eigenlijk niet echt een fan van bietjes, en ook niet echt van rozijnen, maar je salade ziet er watertandend lekker uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me erg lekker! Bedankt voor het recept. Ik ga het zeker een keer uitproberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rode bieten zijn echt super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk, ik ben gek op bietjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben niet zo gek op bieten, maar misschien moet ik het weer eens proberen. Het is in ieder geval erg gezond!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik hou van makkelijke en gezonde salades! Ziet er heerlijk uit dit, ga ik ook eens proberen (met de voorgekookte bieten die ze WEL in mijn AH hebben ;)).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts