Geitenkaas druiven salade recept



Nu de temperaturen dit weekend gaan oplopen is het heerlijk deze frisse lente salade op basis van druiven en geitenkaas op tafel te zetten.
De salade is erg gezond. Geitenkaas bevat veel minder cholesterol dan koemelk. Bovendien is het rijk aan vitamine A.  Appelcider azijn is beroemd om haar reinigende werking. De azijn zuivert het bloed en voorkomt onzuiverheden in de huid. Niets voor niets wordt appelcider azijn vaak gebruikt aan beauty product voor een mooie huid.
Druiven zijn rijk aan flavonoïden, sterke antioxidanten die je beschermen tegen schadelijke effect van vrije radicalen. Eet de salade als een lichte lunch of serveer als bijgerecht bij het diner.

 
Wat heb je nodig?
Eikenbladsla
Romeinse sla
Geitenkaas
Blauwe druiven
Honing
Limoensap
Olijfolie
Appelciderazijn

Hoe maak je het?
Maak de dressing van één limoen, 2 eetlepels honing en 1 el olijfolie. Voeg een scheutje appelcider azijn toe.
Was de sla en droog deze in een slacentrifuge. Ik heb gekozen voor eikenbladsla voor de mooie rode kleur die past bij de druiven. Romeinse sla is stevig van structuur en bevat weinig vocht waardoor de salade een vullend gevoel zal geven. Meng de sla met de dressing en schik de sla in een kom en meng deze met (gewassen) druiven. Steek vervolgens kleine stukjes geitenkaas in de sla.

Geniet ervan!

Reacties

  1. Dit is zo'n heerlijk gerecht :-) Goede combi wat betreft ingrediënten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed nagedacht over de ingrediënten, dat doe ik eigenlijk zelf nooit :P

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er fantastisch uit! Ik ben alleen niet zo'n fan van geitenkaas; waar zou je dat mee vervangen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan het vervangen met een zachte roomkaas als monchou. Verder kun je feta gebruiken maar dat heeft wel een meer uitgesproken smaak :)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts