vrijdag 10 mei 2013

Salade met meiknol



Mei knolletjes zijn kleine radijs-achtige groenten met een frisse milde smaak. Ze zijn gezond en lekker en passen heerlijk in deze gezonde salade. Perfect als bijgerecht bij een barbecue of diner. Meirapen of meiknollen kun je zowel rauw eten als warm.
Deze salade is geschikt voor 2 personen en kost ongeveer 10 minuutjes bereidingstijd.

Wat heb je nodig?
5 meiknolletjes
1 friszure appel
1 handje hazelnoten
20 gram roomboter of margarine
4 el honing
100 ml water
Citroensap



Hoe maak je het?
Snij de bovenkant en onderkant van de knolletjes. De schil kun je gewoon eten (wel even schoonboenen).
Snij de meirapen in kleine partjes of blokjes. Verhit wat roomboter/ magarine in een koekepan en schep de stukjes meiraap door de boter voor ongeveer 1 minuut. Giet een scheutje water, ongeveer 100 ml, bij de meirapen en giet 3 el honing er door heen. Laat ongeveer 3 minuten sudderen op zacht vuur, tot het water verdampt is. Schep de stukjes meiknol uit de pan en laat ze tot een lauwe temperatuur afkoelen. Snij intussen de appel in kleine stukjes en begiet deze met citroensap om verkleuring te voorkomen. Rooster de hazelnoten in een andere koekepan, zonder boter of olie. Meng vervolgens alle ingredienten door elkaar. Giet nog een klein beetje honing over de salade voor een extra zoete smaak.
Voor de kleur kun je nog een takje kervel toevoegen!

3 opmerkingen:

  1. Hmm die roomboter schrikt me toch af.. haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk fris uit! (zonder de roomboter dan) :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Roomboter is uiteraard te vervangen voor margerine of voor een bakproduct van Becel!

    BeantwoordenVerwijderen