dinsdag 7 mei 2013

Seizoensgroenten: meiraapOp dit moment zijn meiraapjes (of meiknolletjes) te koop bij de Albert Heijn. De naam zegt het al: meirapen zijn typisch Hollandse groenten die groeien in mei. Meirapen zijn kleine knolletjes met een vrolijke lichtpaarse en witte kleur. De smaak is hartig en zoet tegelijk en lijkt een beetje op radijs, alleen veel milder en zachter.
Ze staan met hun frisse kleuren heel leuk in een lenteachtige salade en geven je gerechten net even iets meer bite. Je kunt ze rauw eten, maar de structuur van meiraap is stevig genoeg om ze ook te stoven, grillen of wokken. De schil kun je gewoon eten. Je hoeft alleen de bovenkant en onderkant van de groente te snijden. Heel gemakkelijk dus.


Meiknol is een gezonde groente die rijk is aan vitamine B, C, ijzer en calcium. Het is een groente die niet veel in Nederland meer wordt gegeten, en behoort nu tot de 'vergeten groenten'. Andere vergeten groenten zijn pastinaak, schorseneren en aardpeer. Leuk dat Albert Heijn ze weer terug naar de keukentafel brengt! Kenden jullie meiraap al?

Morgen een gerechtje met meiraap!

4 opmerkingen:

 1. Nog nooit van gehoord en nog niet eerder gezien. Zo leer je nog eens wat van bloggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag ze ook liggen bij de AH, schattig. Maar geen idee wat ik er mee kan maken. Ideeetjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie mijn nieuwe artikel voor inspiratie! Je kunt ze in een salade eten met peer of appel, maar ook roerbakken met bijvoorbeeld wortel en uitjes.

   Verwijderen
 3. Ik leer echt telkens weer wat als ik hier kom!
  Had er inderdaad nog nooit van gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen