maandag 1 juli 2013

Kersen, gezond en lekkerHet is eindelijk weer kersenseizoen. Overal staan weer kersenkraampjes langs de weilanden of kun je bij de boomgaard zelf kersen gaan plukken. Verser kan bijna niet! Kersen vind ik misschien wel één van de lekkerste vruchten. Kersen zijn gelukkig ook erg gezond.
Kersen zijn namelijk rijk aan vitamine A, B en C. Verder bevatten ze de mineralen zink, ijzer, fosfor, calcium en magnesium. Hiermee zorgen ze voor een goede weerstand, bevorderen ze de bloedsomloop en stofopname uit het bloed en helpen ze je lichaam te herstellen.

Kersen hebben een ontstekingsremmende werking en hebben daarmee een zuiverende invloed op de huid. Ook beschermen kersen tegen huidveroudering door de grote hoeveelheid aan antioxidanten. Verder zijn kersen goed voor hart- en bloedvaten.
Tot slot hebben kersen een positief effect op de nachtrust. Ze bevorderen de aanmaak van melatonine, een stofje die ons lichaam aanmaakt om slaperig te worden.Het kersenseizoen begint in juni, maar de lekkerste kersen pluk je in de maad juli. Kersen zijn buiten de koelkast maar kort houdbaar, in de koelkast kun je ze tot maximaal twee weken goed houden.
Heb je kersen over? Maak een heerlijke kersentaart, of een frisse zomerse salade met kerssen, mango, aardbei en fijngehakte munt.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen hoe gezond ze zijn, ik ben echt dol op kersen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind kersen zo lekker! :-) Fijn om wat meer achtergrondinfo te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen