Wortelsoep recept





Wortels zijn goed voor je ogen, is een bekende uitspraak. De uitspraak is absoluut waar, de betacaroteen in wortels wordt omgezet in het lichaam in vitamine A. Vitamine A heeft een positief effect op de gesteldheid van onze ogen. Maar vitamine A heeft ook een positieve invloed op de gezondheid van onze haren en huid omdat het de aanmaak van nieuwe cellen bevordert.
Verder hebben wortelen de fijne eigenschap om de bruine kleur die je huid opdoet in de zomer langer vast te houden. De hele zomer bruin dus!

Wortelen zijn heerlijk om rauw te eten in bijvoorbeeld een salade, of gewoon voor onderweg. Maar ik besloot dit keer van een bosje wortelen een frisse wortelsoep te maken.


Wat heb je nodig?
8 wortels
1 grote ui
1 thl korianderzaad
2 el sherry
1 blik gepelde tomaten
2 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
verse peterselie (naar smaak)
1/2 chilipeper
600 ml kipbouillon
Staafmixer

Hoe maak je het?
Rasp de wortels en snijd ze in kleinere stukken. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie en fruit de chilipeper en korianderzaad tot de specerijen beginnen te geuren. Voeg dan de uit en knoflook toe en fruit ze tot ze zacht glazig zijn. Voeg dan de wortel toe en bak voor 3 minuten. Blus af met sherry en laat de alcohol eruit koken.

Voeg de gepelde tomaten toe. Giet de bouillon erbij en laat de soep  ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en schenk in kommen. Garneer met de verse peterselie.

Reacties

Populaire posts