zondag 20 oktober 2013

Pistachenoten voor een gezonde huidDeze groene noten zitten bomvol gezonde voedingsstoffen. Vergeleken met andere nootsoorten bevatten ze weinig calorieën en werken ze cholesterol verlagend. Pistaschenoten zijn rijk aan vitamine B en E. Vitamine E is een belangrijke bron om ons haar en onze huid in gezonde, jonge en frisse staat te laten verkeren. Het werkt als een natuurlijk antioxidant tegen schadelijke invloeden van stress, zonnestralen en vervuiling en bevordert celvernieuwing.

Pistaschenoten waren mijn favoriete nootjes toen ik klein was. Als kind vond ik het een leuk klusje om de nootjes te pellen en met een kom vol schalen over te blijven. Deze leende zich namelijk perfect voor het knutselen of om ze te laten drijven als een 'bootje' (Pelpinda's zijn overigens een goed alternatief).

Nog steeds blijft pistache één van mijn favoriete noten. De smaak is uniek en smaak lekker in erg veel gerechten. Naast gebruik van pistache in salades of koekjes is pistache wellicht wel het meest gebruikt in ijs. Pistacheijs staat in de top 10 van meest bestelde ijsjes.

 Enjoy!

6 opmerkingen:

 1. Ik hou van pistache, leuk om te weten dat ze zo gezond zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ze vorige week nog gegeten en toen heb ik 'gegoogled' om te bekijken hoe gezond ze zijn :-) Toevallig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. duidelijk ook een van mijn favorieten, leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben dol op Pistache! Ik pel ze wel altijd van te voren zodat ik ff door kan haha :)


  Heb net 2 nieuwe posts geplaatst!

  Snacks on to go!

  Bento’s and lunch boxes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nooit geweten dat pistachenoten zulke gezonde dingen met zich meebrengen!

  BeantwoordenVerwijderen