Recept voor Amerikaans Cornbread



Corn bread is een typisch Amerikaans bijgerecht dat ik graag at toen ik in Amerika woonde.
Het smaakt anders dan maisbrood dat in Nederland verkrijgbaar is. Amerikaans cornbread lijkt qua smaak en textuur meer op een cake (alleen met een stuk minder suiker en vet).

Maismeel is een volkoren meel dat rijk is aan voedingsvezel. Voedingsvezel bevordert de spijsvertering maar helpt ook cholesterol te verlagen en verlaagt daarbij tevens de bloedsuikerspiegel.
Maismeel is daarbij een goede bron van de voedingsstoffen calcium, ijzer, magnesium, kalium en vitamine A, B6 en B12.

Tot slot is maismeel rijk aan antioxidanten in de vorm van beta-caroteen. Beta-caroteen helpt schade van cellen te voorkomen en het lichaam kan dit antioxidant omzetten in vitamine A.
Voor meer informatie over maismeel, volg deze link: http://www.livestrong.com/article/526863-why-is-cornbread-good-for-you/#ixzz2iHjAI8MS

Cornbread is heerlijk als bijgerecht bij een (Amerikaans) diner. Of je kunt het tussendoor eten als snack. Besmeer blokjes cornbread met wat frisse creme fraische voor een extra smeuïge smaak!
Lees mee voor het lekkerste cornbread recept:

Wat heb je nodig?

25 g boter plus extra voor het invetten van een bakvorm
1 ei
2,5 dl melk,
125 g maismeel
80 g bloem
1 el bakpoeder
2 el tafelsuiker
mespunt zout
Bakvorm


Hoe maak je het?

Verwam de oven voor op 220 graden. Vet de bakvorm naar keuze in met boter. Bestuif de bakvorm daarna met een beetje bloem zodat de cornbread straks makkelijker uit de vorm loslaat.
Laat de boter smelten en vervolgens afkoelen. Klop vervolgens de ei los met de melk.
Het maismeel met de bloem, bakpoeder, suiker en zout vermengen. Het eimengsel en de boter erdoor roeren tot een glad beslag is ontstaan.
Het beslag in de vorm schenken en het gebak in het midden van de oven 20-30 minuten bakken tot het goudgeel is. Snijd de cornbread in kleine blokjes en serveer met creme fraische.

Reacties

  1. Corn bread is zo lekker. Wat leuk dat je het zelf gemaakt hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. is de 220 graden ook voor hete lucht ovens ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt voor het receptje! In Amerika gegeten en er zot van! Ik heb er daar wel een soort boter bij gegeten die zoet/zout was. Geen idee wat het was, weet jij dit toevallig?

    grtjs!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts