De mooiste momenten uit Thailand



Vorige maand ben ik op vakantie gegaan in Thailand. Heerlijk de winterkou ontsnappen en je laten onderdompelen in de warme Thaise zon, cultuur en niet onbelangrijk: eetcultuur.

Ik ben de eerste week in Bangkok geweest en de tweede week in het Noorden (Chiang Mai). Het contrast is best groot: Bangkok is een bruisende metropool terwijl Chiang Mai een rustige provincie stad is dat liefelijk is gelegen tussen de bergen. Beide plekken hebben hun eigen charmes. Bij de volgende reis naar Thailand wil ik ook de eilanden eens bezoeken.




Als je een liefhebber van eten bent is Thailand een absolute must. In Bangkok is letterlijk op elke plekje van de straat wel een leuk tentje, kraampje of marktje te vinden waar de lekkerste gerechtjes worden verkocht. Daardoor heb ik twee weken ook de hele dag door gegeten (oops!). Gelukkig is de Thaise keuken licht verteerbaar.
Vorig jaar in Vietnam ben ik al in aanraking gekomen met nieuwe ingrediƫnten en gerechten. Ook deze reis bracht me weer volop inspiratie. Lees mee!

Dragon Fruit
Ik ben mijn favoriete Aziatische fruit weer tegen gekomen: dragonfruit. Van buiten schitterend roze, van binnen wit met kleine zwarte pitjes zoals een kiwi. De smaak is lijkt ook op kiwi maar dan zachter. 


Rijstsoorten
 Op de lokale marktjes heb ik veel soorten rijst leren kennen. Er zijn heel veel variaties, die elk hun eigen bereidingswijze vergen (stomen, koken, bakken). Heel leuk om te leren welke rijst lekker samen gaan met gerechten.


Durian
Eindelijk heb ik Durian gegeten. De vrucht staat erom bekend enorm te stinken, waardoor er zelfs bordjes staan bij openbare plekken dat er geen durian meegenomen mag worden. Niet dat je dat snel zou doen want de vruchten zijn enorm. De smaak is daarintegen heel erg lekker, hoewel ik de jonge vrucht lekkerder vind dan wanneer hij al erg rijp is. 








Reacties

  1. Wauw, wat een leuke producten heb je daar gezien. moet echt leuk zijn om daar de eetcultuur op te snuiven :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen! Toevallig keken mijn vriend en ik gisteren naar 'The Hangover Part II' en die film speelt zich af in Thailand. We waren er nog over aan het praten om ooit eens naar Thailand te gaan, en als ik deze foto's bekijk wil ik er zeker naartoe! Leuke blog heb je trouwens, ik volg je!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Heel leuk om te horen.

      Ja ik had de film ook laatst op tv gezien. Ideaal om je vakantie gevoel weer terug te krijgen (zonder de kater dan :))

      Verwijderen
  3. Wat super leuk om te lezen. Die laatste ben ik ook tegen gekomen op onze reis door Indonesie en Maleisie. Op Bali zeiden ze idd ook dat het enorm stonk, vandaar dat we het ook maar niet geprobeerd hebben. Nu denk ik he jammer want hij moet dus wel erg lekker zijn haha!

    Liefs Rosie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die foto van die twee meisjes is echt heel erg mooi zeg! Ik ben er zelf nog nooit geweest maar wil er nog wel een keer heen. Het lijkt me zo gaaf om de hele wereld over te kunnen en om alle landen te zien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie foto's. Thailand lijkt me echt een prachtige plek om te bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wow lijkt me erg mooi om x heen te gaan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijke post (letterlijk en figuurlijk!). Over die durian heb ik eerder gelezen inderdaad. Stinkt het echt zo?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts