maandag 6 januari 2014

Detoxen met kurkumaStart 2014 gezond met een krachtige ' detoxer'. Kurkuma werkt ontstekingsremmend, ontgift de lever (en daarmee het hele lichaam) en wordt in verband gebracht in onderzoeken met een vertragende of soms zelfs eliminerende werking op kanker. Verder helpt het je lichaam vet sneller te verbranden.

De kurkumawortel lijkt op gember en geeft een diepe oranje kleur aan gerechten. De smaak is fris en licht bitter. Kurkuma wordt heel vaak in Aziatische gerechten gebruikt zoals curry's. Maar kurkuma is ook erg lekker als smaakmaker over gebakken aardappeltjes, rijst (in plaats van saffraan), en in pastasauzen.

Je kunt een verse kurkuma wortel kopen in de meeste toko's, maar kurkumapoeder is ook in alle supermarkten te koop. De smaak van verse kurkuma is uiteraard wat intenser dan de poeder, maar gedroogde en gemalen kurkuma is een prima alternatief.
Tip: rooster de kurkuma poeder kort in een warme pan of verhit in een klein beetje olie om alle aroma's tot hun recht te laten komen.


1 opmerking:

  1. Interessant! Ik denk niet dat ik al ooit kurkuma heb geproefd... Maar ik hou wel heel erg van kruiden, en als het gezondheidsvoordelen heeft, dan is dat helemaal toppie :-)

    BeantwoordenVerwijderen