zaterdag 4 januari 2014

Vijf tips als je teveel hebt gegeten tijdens de feestdagenHet nieuwe jaar is weer begonnen, tijd voor een frisse en schone start. Tijdens de feestdagen zijn we gewend geraakt aan veel eten: grote porties en veel tussendoortjes (vaak niet caloriearm!).
Hoe wen je weer aan een gezond dieet en schud je de kerstroes van je af?
Vijf tips om het jaar actief te starten en wat feestkilo's te verbranden.

1) Bewegen!
Geef een boost aan je stofwisseling en ga weer (meer) wandelen, fietsen, hardlopen of sporten. Tijdens de feestdagen zit je lang binnen, nu is het tijd om weer in beweging te komen en wat calorieën te verbranden.

2) Cut on the alcohol.
Januari is de perfecte maand te minderen met het drinken van alcoholische dranken. Dit leidt tot frissere ochtenden en het bespaart een hoop calorieën (in 1 glas wijn zit omgerekend ongeveer 4 suikerklontjes). Maak er een alcoholloze maand van!
3) Uitzweten.
 Mocht je deze maand tijd hebben, ga eens langs de sauna. De warmte zorgt voor een ontspannen gevoel van je spieren en zweten helpt je lichaam gifstoffen sneller af te voeren.

4) Schoonmaken.
Heb je nog vakantie? Maak je huis eens grondig schoon. Alle kerstspullen weer opbergen en daarna het huis weer op orde maken. Het is natuurlijk fijn om met een schoon huis het jaar fris te starten én huishouden is een echte intensieve workout.

5)  Salades
Kies voor lichtere gerechten deze maand zoals soepen, maaltijdsalades of gerechten met vis of mager vlees. Even lekker en goed om weer even te variëren na de volle smaken van de feestgerechten.

4 opmerkingen:

 1. Yes ik ben alweer volop bezig met lekker gezond doen! Voelt fijn en met mijn aankomende bruiloft mogen er nog wel wat kilo's af ;-)!!

  Ik organiseer vandaag een linkparty op mijn blog, je kunt hier reclame maken voor 3 van je leukste artikelen van afgelopen week (zoals deze!) inclusief een foto én een link naar jouw blog! Je bent bij deze van harte uitgenodigd :D! Leuk!

  Liefs van Rosie
  Lifebyrosie.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gefeliciteerd met je bruiloft. Succes met kilo's verliezen :)

   Leuk, ik zal zeker meedoen.

   Verwijderen
 2. Ooh dit had ik eerder moeten lezen haha! Hoewel, nooit te laat voor een clean up natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen