zaterdag 31 mei 2014

Foodie TagOp PrincessaModa kwam ik een hele leuke food gerelateerde tag tegen. Deze wilde ik ook met jullie delen!

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?
Eigenlijk ben ik een hele makkelijke eter, dus vaak vind ik meer dingen lekker dan mijn vrienden. Voorbeelden zijn mosselen en olijven, maar ook kikkerbilletjes of escargots eet ik sneller.
Één heel normaal product dat iedereen lekker vindt behalve ik is sinaasappel. Verwerkt in gerechten (als smaakmaker) vind ik het geen probleem, maar een glas sinaasappelsap is bijna het ergste dat je me op 'food' gebied aan kan doen. 

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Ik kook best gevarieerd, maar een gerecht dat in de herfst en winter vaak terugkomt is pompoensoep. Mijn pompoen-tomaat soep kook ik erg vaak. Een goed recept om op terug te vallen is heel fijn. Het is wel jammer dat ik door zo'n succesrecept weinig meer experimenteer met andere pompoensoep recepten.

In welk restaurant zou je het liefst elke dag willen eten?
In Utrecht zit mijn favoriete Griekse restaurant 'Ouzeri to Steki'. Daar ga ik heel graag heen.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Mijn favoriete broodje zou een bruschetta zijn van ciabatta, tomaat, lente ui, knoflook, basilicum en parmaham. En de naam: Bruschetta you love to eat!

Deel een handige kooktip:
Zie dit artikel voor een handige manier om mango's of avocado's te snijden. Een andere tip voor knoflook snijden is om het teentje eerst even te kneuzen door er met de platte kant van een mes op te drukken. Hierdoor is de schil heel gemakkelijk los te trekken. Geen gepeuter en geen stinkende vingers!
Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Ik weet niet of het te maken heeft met baking, maar ik zou graag een kingsize krab of kreeft willen bereiden. Verder zou ik graag onder begeleiding van een chocolatier een chocolade recept willen maken (bonbons oid).

Zelf koken/ eten bestellen/ buiten de deur eten
In principe zelf koken. Dan weet ik wat er in het recept gaat, hoe vers de groentes zijn en hoelang de producten worden gekookt. Maar ik kan ook erg genieten van buiten de deur eten, met name op vakantie. Heerlijk je laten verrassen door ingrediënten en bereidingswijzen. Eten bestellen doe ik nog niet zoveel. Af en toe met vriendinnen een enorme pizza bestellen en dan een film kijken!
.
Ben je ergens allergisch voor?
Nee, tot nu toe qua voeding niet. Wel is mijn huid gevoelig voor cosmetica en zonlicht.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?
Cranberry sap drink ik de laatste tijd met liters weg. En ik geniet momenteel van al het zomerfruit: aardbeien, perzikken, pruimen, passievrucht e.d.

Wat is je favoriete toetje?
Ik zei eerder dat ik geen 'picky eater' was, maar met toetjes geldt dat wel. Niet dat ik toetjes vies vind, maar als ik een ongezond toetje kies, wil ik dan ook het beste van het beste. Ik kies dan voor taartjes of tiramisu in plaats van vla of kwark.

Ook heb ik nog een vraag aan jullie: Als naar jou een broodje vernoemd mocht worden, wat voor broodje zou dat zijn en wat voor naam geef je het?3 opmerkingen:

 1. Erg leuke tag om te lezen! :)

  Oh. En die laatste vraag.... Moeilijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag! Deze heb ik nog niet eerder gelezen. En die laatste vraag is inderdaad lastig, ik zou het niet echt weten.

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, deze ga ik misschien ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen