zondag 30 november 2014

Fijne mie met zwarte pepersausMet mijn nieuwste aanwinst, de Peugot pepermolen van Blog Society, heb ik dit heerlijke gerechtje gemaakt. Snel en gemakkelijk (je hebt dit gerecht gegarandeerd binnen 15 minuten op tafel).
De pepermolen maalt als een zalfje. Geen gedoe met plastic draaimolens meer!

Dit gerechtje leent zich ideaal voor een warme lunch of voor een licht hoofdgerecht.
Als smaakmaker heb ik zwarte pepersaus gemaakt. Deze saus komt in veel Aziatische keukens voor. Je kunt de saus kant en klaar kopen, maar zelf gemaakt is het altijd veel lekkerder (én scherper!).
Er zijn varianten, maar deze variant is gemakkelijk te maken, zonder dat je veel ingredienten hoeft te gerbruiken.Wat heb je nodig? (2 personen)

1 handje diepvries erwten
2 wortels
3 babymais (blik of vers)
2 kipfilets
1 handje peultjes
1 scheutje olijfolie
4 nestjes fijne mie

Zwarte pepersaus
4 el sesamolie
4 el ketjap Asin
1 scheutje water
1 el suiker of basterdsuiker
2 el versgemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Snij de kip in reepjes en bak deze gaar.  Snij de wortels en de peultjes en de babymais in grove stukken. Voeg de wortels, erwten en peultjes bij de kip en bak nog 3 minuten door. Voeg dan de babymais toe en sudder nog voor 2 minuten.

Kook intussen water voor de mie. Kook deze in 4 minuten gaar.

Terwijl de mie kookt kun je de zwarte pepersaus maken. Doe alle ingredienten in een pannetje en laat het geheel tot de kook komen. Kook 1 minuutje door totdat de saus een beetje begint in te dikken.

Serveer de mie in een kommetje samen met de kip en groenten. Giet als laatste de zwarte pepersaus naar smaak erover.7 opmerkingen: