Kerst amuse in minder dan 10 minuten!



Met Kerst pakken we net wat meer uit! Een extra mooi servies, lekkere wijnen en natuurlijk veel aandacht voor mooie gerechten op tafel. Dat kost soms flink wat planning en tijd.
Geen nood! Met deze amuse steel je absoluut de show... terwijl de bereidingstijd maar 10 minuten is.
 Het is een heerlijk erwten puree met een knoflookgamba, waarin zoute smaken afgewisseld worden met frisheid van munt

Ik heb voor deze amuse gekozen voor een gamba, maar je kunt ook variƫren met bijvoorbeeld een coquille. Bereid het gerechtje bij voorkeur op het laatste moment. Met name de gamba is het lekkerst als hij net gebakken is.


 
Wat heb je nodig? (3 amuse glaasjes)

5 kopjes dopertwen (eventueel diepvries)
1 klontje boter
1 bosje munt
3 gamba's
Verse peper en zout naar smaak
2 teentjes knoflook
Olijfolie

Hoe maak je het?
Doe de erwten in een pan met een klein laagje water en kook ze gaar. Voeg de klont boter op het laatste moment toe, samen met de peper en zout en wat muntblaadjes.

Pureer tot een gladde puree met een staafmixer.
Bak de gamba's gaar met de 2 teentjes knoflook als smaakmaker in de olijfolie.

Schenk de puree in een glaasje en serveer de gamba bij het glas. Garneer met een muntblaadje.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts