maandag 18 januari 2016

Risotto met bietjesDeze winterse risotto is gemaakt met heerlijke zoete bieten. De champignons combineren heerlijk met de bietjes... echt een winters gerechtje wat past bij het koude weer van vandaag.

Het recept is niet moeilijk, maar kost wel een beetje tijd. Een risotto wordt gewoon lekkerder als je het een beetje tijd geeft. 
Lees het recept eerst even door, omdat een aantal stappen gelijk tijdig uitgevoerd kunnen worden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!


 
Wat heb je nodig ( 4 personen) 

3 bieten
1 bosje lenteuitjes
300 ml. kippenbouillon (warm)
300 gr. Risotto rijst
Verse dille
1 handje champignons
Olijfolie
Witte wijn
Zout & peper
Evt. geitenkaas

Hoe maak je het?

1) Maak de kippenbouillon en houdt deze bij de hand. Laat de bouiilon niet te veel afkoelen ( we gaan de bouillon namelijk toevoegen tijdens het kookproces van de rijst. Koude bouillon verstoort het kook proces.

2) Snij de en ui champignons in dunne plakjes en bak ze glazig in de olie. Zet apart.

3) Verhit wat olie in een kookpan en bak de risottorijst zachtjes aan zodat de korrels glazig worden.
Voeg vervolgens een klein kopje bouillon toe. Wacht tot bijna al het vocht is opgenomen, en voeg vervolgens weer een kopje toe. Ga zo door tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen. Voeg nu ook de champignons en uitjes toe. Breng de risotto op smaak met verse en fijngehakte dille.  Op het laatste moment kun je nog voor de smaak een klontje roomboter toevoegen en door de rijst voeren. Niet gezond maar wel erg lekker.

3) Tijdens het kookproces van de risotto kun je de bietjes bereiden. Schil de bieten en snij ze in zeer kleine vierkantjes. Kook deze in een laagje water gaar (kooktijd ongeveer 15 minuten). Breng op smaak met peper en zout.

4) Leg een laagje risotto op het bord en leg daarop een laagje bietjes. Verkruimel, indien gewenst, wat geitenkaas hierover, en garneer tot slot met fijngesneden lenteuit voor een frisse kleur en een lekkere bite.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten