Hartige taart met hüttenkäse, prei, broccoli en zalm
Met dit warme weer is het lekker om licht te eten. En om niet te lang in de keuken te staan.
Dit gerechtje laat vooral de oven het werk doen. Deze zomerse quiche is snel klaar en super gezond, door de vele groenten en zalm. De hüttenkäse maakt de vulling heerlijk luchtige en romig.
Kies voor biologische of wilde zalm, deze is een stuk gezonder dan kweekzalm.
Bij gebrek aan een ronde taartvorm heb ik de quiche in een cakeblik gemaakt. Dat werkt ook prima, en het is veel te warm om je over dat soort dingen druk te maken!
Wat heb je nodig?
8 vellen hartige taart/quiche deeg
1 grote prei
1/3e broccoli
6 eieren
200 gr. Hüttenkäse
1 wilde of biologische zalm filet
1 thl komijn
1 thl kurkuma
Zout en peper
Verse oregano naar smaak
Hoe maak je het?
1. Verwarm
de oven op 200 graden (hetelucht)
2. Snij
de prei klein, was deze goed en bak de prei in een paar minuutjes tegen gaar
aan. Voeg een klein scheutje water toe (zo weinig dat het water snel weer
oplost), en voeg kleine roosjes broccoli toe en stoom deze in een minuutje
beetgaar. Breng de groenten op smaak met zout, peper, kurkuma en komijn.
3. Meng
de eieren met de hüttenkäse, zout en peper. Snij de wilde zalm in flinterdunne
stukjes en voeg deze samen met de groenten en de verse oregano toe aan het
eiermengsel.
4. Bekleed
een beboterde/geoliede bakvorm met taartdeeg. Prik wat gaatjes in het deeg. Dit
voorkomt dat er luchtbellen in het deeg ontstaan tijdens het bakken.
5. Giet
het mengsel in de bekleede bakvorm en zet in het midden van de oven
6. Bak
de taart in 45 minuten gaar.
7. Serveer
de taart met een frisse salade, zoals met ‘litte gem’ sla. Neem de quiche mee naar de tuin, of naar het park voor een picknick. Hij is zowel warm als koud heerlijk!
Dit lijkt mij erg lekker! Heb al heel lang geen hartige taart meer gemaakt eigenlijk.
BeantwoordenVerwijderen