donderdag 8 december 2016

Makkelijke amuse idee #3: Forel met balsamico bietjes


Amuses zijn lekkere hapjes aan het begin van de maaltijd. Deze maand plaats ik recepten voor amuses die je in een handomdraai maakt, maar die er prachtig en elegant uitzien op de eettafel.
Laat je inspireren voor simpele maar prachtige amuses voor bijvoorbeeld het aankomende kerstdiner.
Eerder plaatste ik al andere amuse inspiratie:

Makkelijke amuse idee # 1: Heerlijke crostini met zalm en roomkaas. 
Makkelijke amuse idee # 2: Een glaasje met pompoen en gamba's.

In deze amuse heeft forel een hoofdrol. Forel is een gezonde vette vis die boordevol omega 3 zit. De smaak is zoet en romig, en deze smaken worden versterkt door de combinatie met biet en mierikswortel.


Wat heb je nodig? (6 amuses)

1 grote biet
1 grote gerookte forelfilet
100 gr crème fraîche
3 thl mierikswortel (potje of vers)
2 el honing
5 el balsamicoazijn
Dille
Zonnebloemolie
Amuse bordjes

Hoe maak je het?

1) Snij de biet in zeer dunne plakjes. Kook de bietenplakjes 5 minuten. Laat ze goed drogen. Verhit daarna wat olie in een koekenpan en bak de bietjes gaar en krokant. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

2) Meg de balsamicoazijn met de honing in een pan en laat het mengsel een paar minuten inkoken. Er moet een stroperige en zoete substantie ontstaan. Bedruip de bietjes met dit mengsel. 

2) Meng de crème fraîche met de mierikswortel. Voeg mierikswortel naar smaak toe. Ikzelf vind een pittige smaak erg lekker.

3) Snij de forel in kleine gelijke stukken. Leg een stukje op een amuse bordje. Doe een toefje crème fraîche op de forel en leg het balsamico bietje naast de forel. Bedruppel het bordje met wat balsamico siroop. Garneer met een mooi takje dille.

Geniet ervan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten