dinsdag 6 november 2012

Gezonde mandarijnen voor een jonge huid


Ze liggen weer overal in de schappen van de supermarkten en groenteboeren: mandarijntjes.
Mandarijnen zijn wat zoeter dan hun grote broer de sinaasappel, maar niet minder gezond. Ze bevatten namelijk veel meer vitamine C. Daarmee houden ze het collageen gehalte in de huid op peil. Dit zorgt ervoor dat je huid voldoende elastisch blijft en voorkomt daarmee rimpels. Verder zijn mandarijnen ook rijk aan calcium en voedingsvezels en carotenoïden. Deze laatste stoffen stimuleren de celgroei, onder andere voor een gezonde huid en voor goede ogen.

Maar mandarijnen bieden meer dan alleen voedingsstoffen. De oliën die in het witte deel van de schil zitten hebben namelijk een kalmerende werken. De olie komt vrij wanneer je de vrucht pelt en de ruimte vult met die typische mandarijntjes geur! Het werkt bevorderend voor de nachtrust als je de geur van mandarijnen inademt.
Je kunt mandarijnen olie ook kopen bij natuurwinkels.

6 opmerkingen:

 1. Dan moet ik zo maar een mandarijntje nemen bij het ontbijt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zeker !! Leuke post :)

  Love,

  Janice
  the-fashion-milkshake.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaren heb ik last van allergie op/in mijn gezicht nu ik heb dit artikel gelezen en de vlekken in mijn gezicht waren binnen een week
  verdwenen dus............. gebruik al jaren de duurste cremes maar de mandarijn doed wonderen.En smaakt daarnaast ook nog heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen