Blijf langer bruin!

In de zomer ziet je huid er altijd wat mooier uit. Doordat je huid bruiner is geworden ziet je huid en strakker en gezonder uit. Helaas verdwijnt onze zomerse gloed weer snel zodra de zomer voorbij is. Dus hou je bruine kleurtje van deze zomer langer vast met...wortels!
In wortels zit de stof Beta-caroteen, wat zorgt voor de oranje kleur van wortels. Dit stofje wordt ook in zelfbruiningsmiddelen gebruikt. Beta-caroteen zorgt ervoor dat de huid langer zijn bruine kleur vasthoudt en dat je gelijkmatiger en sneller bruin wordt.

picture from google images

De snelste manier om wortels binnen te krijgen is ze natuurlijk rauw te eten. Gezond en lekker.
Mocht je toch wat variatie willen dan staat hieronder een recept voor een carrotsmoothie en voor een  carrot cake. Yummy!




 Carrotcake
Voor de cake:

380 gram bloem
180 gram kristalsuiker
120 gram basterd suiker
1 1/2 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
3 eieren
500 gram geraspte worteltjes
2 theelepel vanilleextract.
1  theelepel zout
180 ml zonnebloem olie

Voor het glazuur:

220 gram roomkaas
60 gram gesmolten boter
500 gram poedersuiker (zeef voor gebruik).
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak wat (gesmolten) boter en vet een springvorm in.

Pak een kom en meng de bloem, de 2 verschillende suikers, kaneel, bakpoeder en een beetje zout goed door elkaar. In een andere kom klop je eerst de eieren. Vervolgens voeg je wat vanille toe en een beetje zonnebloemolie. Roer de ingrediƫnten goed door elkaar.
Voeg vervolgens het eimengsel toe aan de kom met het bloemmengsel. Nadat dit goed is geroerd kun je de geraspte wortel erbij doen. Giet het beslag in de taartvorm en zet de vorm in de oven voor 40 minuten.

Terwijl de taart bakt kun je gelijk met het glazuur beginnen. Voeg in een kom de roomkaas, gesmolten boter, poedersuiker en wat vanille bij elkaar. Roer dit door elkaar tot dat er een gladde massa ontstaat. Zodra de taart wat afgekoeld is kun je met de onderkant van een lepel de taart glazuren.

Tip: Laat de taart in de springvorm zitten terwijl je hem glazuurt. Zodra het glazuur gehard is kun je de vorm verwijderen. Scheelt geklieder!

Tip: Je kunt testen of de taart goed is door een breinaald of saterpikker in het midden van de taart te steken. Als die er droog uitkomt is de taart gaar.

 Carrotsmootie

 2 koppen wortelsap
1 banaan
1/2 kop appelsap
150 gr bevroren magere yoghurt

Bereiding:
Alles pureren in een blender tot je de perfecte smoothie hebt. Easy!

Reacties

Populaire posts