donderdag 1 september 2011

Travel: Valencia

Laatst ben ik voor een maand naar Valencia geweest om mijn Spaans wat te verbeteren. Mijn tijd in Valencia was echt fantastisch: het is een hippe stad met een romantisch oud centrum, leuke mensen en lekker eten.
Valencia is de derde grootste stad van Spanje en het ligt aan de Costa Blanca. Het heeft daarom een heerlijk breed en lang strand ( 3 km!) genaamd Malvarossa.
Vlak bij het strand ligt de Stad van de Kunsten en Wetenschappen ( La Cuidad de las Artes y las Ciencias). In deze ‘stad’ staat het grootste zeeaquarium van Europa, het operagebouw en museums. Deze gebouwen zijn helemaal wit en heel modern. Om de gebouwen heen ligt een vijver. Een heerlijke plek om een middag te chillen.Het turiapark was vroeger een rivier die door Valencia liep. De rivier overstroomde vaak en daarom is hij drooggelegd. Eerst wilde de gemeente een snelweg op de plek van de rivierbedding maken. Gelukkig is besloten om er langgerekt park van de maken wat als een groen lint door de stad loopt. In het Turiapark kan je van alles doen. Op een kleedje onder de bomen liggen, hockeyen, voetballen of naar de atheliekbaan gaan. Als je het Turiapark helemaal uitfietst of jogt kom je bij de cityzoo uit.

Het centrum van Valencia is gezellig en romantisch. In de studentenwijk El Carmen heb je een wirwar van kleine straatjes. Hier kan je de lekkerste tapas eten. (zie volgend artikel!). De grote pleinen zijn meer toeristisch, maar daarom niet minder leuk. Veel mannetjes die je zonnebrillen of tassen proberen te slijten. Op plaza de Virgen gebeurd s’ nachts veel boteillon. Spaanse en internationale studenten nemen ’s nachts wat biertjes of wijntjes mee en gaan op het plein relaxed in drinken voordat ze uitgaan. Uitzicht op de kathedraal, lekker temperatuurtje en shows van vuurspuwers of skateboarders. Voor een begin van een perfecte avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten