maandag 14 november 2016

Food trends voor 2017!
Wat heeft 2017 voor ons in petto op gebied van food trends? Wat staat ons te wachten qua recepten, ingrediënten en eet trends?
In mijn ogen kom je de volgende 5 zaken volgend jaar zeker tegen!

1) Foodtrucks, mobiele eettentjes in plaats van restaurants.
De populariteit  voor foodtrucks is enorm gegroeid. Op festivals en in tv-shows maar inmiddels ook op kleinere events staan wel een paar foodtrucks. Het is een leuke manier om snel verschillende hapjes te eten.

2) Groenten in het middelpunt.
Het besef dat we eigenlijk te veel vlees eten dan nodig is begint in te dalen bij veel mensen. Steeds meer restaurants, kookboeken en magazines zetten nu groenten centraal waarbij vlees of vis slechts een bijgerecht of garnituur is.

 3) Duidelijk over eten.
Er is veel gedoe geweest over eten afgelopen jaren. Besmette zalm, grote hoeveelheden zout in maaltijden, plastic in snoeprepen, en andere schandalen. Ook ontstaan er steeds meer vragen in hoeverre gekweekte vis wel de juiste voedingswaarden bevat. Er ontstaat daardoor een grotere interesse bij de consument voor ingrediënten en voedingswaarden in hun eten.

4) No waste.
Steeds meer geluiden over een schrikbarende 'plastic soup' in onze oceanen en betalen voor plastic tasjes in winkels. Er wordt meer stilgestaan dat minder afval produceren steeds belangrijker wordt.  Zo ook met eten. Minder eten weggooien maar creatief zijn met de producten die je nog hebt om een origineel recept te maken. En daarbij ook letten op duurzame verpakkingen waarin ons voedsel verpakt is.

5) Focus op goede drank.
Niet alleen goed eten is belangrijk. Drank krijgt een steeds grotere rol bij het eten. Niet alleen goede wijnkennis is belangrijk, maar ook andere dranken worden populair. Bijvoorbeeld bier, uit kleine en lokale brouwerijen (of zelf gebrouwen met een bier starter-kit). Ook whiskey en cider worden meer en meer trendy.

Welke trends zie jij in 2017?

6 opmerkingen:

 1. Vooral van trend 4 ben ik fan! Minder verspilling van eten! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Foodtrucks zijn zo leuk! No waste vind ik ook echt goed! Vaak is het nu zelf gewenst om overgebleven eten mee te nemen in restaurants.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel! Wel goede trends!

  Love,
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk en handig artikel! Ik ben zeker meer gefocust op groente, het is echt zo belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk artikel, erg origineel ook! (ipv altijd de kleding trends zeg maar) Ik ben alvast blij met de groenten in het middelpunt, ik eet echt super graag groentjes en met plezier maak ik er altijd meer klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke vooruitzichten! Fantastisch dat er steeds meer op groenten wordt ingezet.

  Sarah x

  BeantwoordenVerwijderen