woensdag 18 januari 2012

Israel!


Ik ben weer terug van een heerlijke vakantie uit Israel. Samen met mijn vriend heb ik een 8 daagse vakantie in Eilat gehad. Het hotel was in één woord amazing! We hadden een kamer direct aan het zwembad, zodat we vanuit ons bed zo het zwembad in konden rollen. Zo relaxed! Je kon elke minuut van de dag iets bestellen en de kamer werd wel 3 x per dag gecheckt of we voldoende handdoeken e.d. hadden.
De Rode zee was maar een paar stappen weg. Wanneer je zwom zag je de bergen van Jordanië aan de linkerkant en de vlakten van Egypte aan de rechterkant. Het water was nog wel fris maar daarom heerlijk om er in te zwemmen (als je er eenmaal 'doorheen' was). Je merkte echt dat het koude water goed voor de bloedsomloop was.

Vanuit Eilat hebben we een tour door Israel gemaakt naar Jeruzalem. De tocht erheen ging door verschillende woestijnen. In de woestijnen liggen heel veel kiboetsen. Dit zijn socialistische leefcommunes. Ze verdienen geld met de landbouw. Langs de Dode Zee kwamen we uiteindelijk bij de Muur aan die Israëlische regering heeft gebouwd. Deze lag tussen de route naar Bethlehem, wat in Palestijns gebied ligt.
Op de plek waar Jezus is geboren staat geen klein stalletje meer maar een reusachtige Geboortekerk! Het is één van de oudste kerkgebouwen ter wereld. Met een ster staat aangeven waar Maria Jezus baarde. Ook is de kribbe aanwezig in de kerk.Daarna weer terug door de muur naar Israëlisch gebied om naar Jeruzalem te gaan.
Ik vond het echt een magische plek omdat alle namen en plaatsen uit de bijbel daar heel reëel gewoon liggen. Verder is het bijzonder omdat Christenen, Joden, Moslims allemaal dicht op elkaar in eenzelfde stad wonen! Jeruzalem is een drukke stad met prachtige witte gebouwen. De grote attracties bijvoorbeeld zijn het graf van koning David, de zaal waar het Laatste Avondmaal heeft plaatsgevonden, de Al Aqsamoskee, de Klaagmuur en de Heilige grafkerk.

Helaas hebben we Tel Aviv niet meer aangedaan maar zijn we met een city hopper weer teruggevlogen naar Eilat voor de rest van de vakantie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten