zondag 29 januari 2012

Kiwi's!


Kiwi staat bekend als vitamine C bommetje. En dat is het ook. Eén kiwi bevat meer dan 150% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C.
Maar kiwi’s bieden nog meer dan dat. Omdat ze ook koolhydraten, eiwitten en zelf een klein beetje vet bevatten zijn ze een kleine ‘schijf van vijf’ in zichzelf!
Verder bevatten kiwi’s vitamine A, vitamine E, betacaroteen, koper, kalium, zink en fosfor. Ze zijn ook een bron van pectine, wat een cholesterol verlagend effect heeft.


Op zichzelf zijn kiwi’s heel fris en lekker om te eten. Maar ze zijn lastig te combineren in gerechten. In combinatie met melkproducten krijgen ze een bittere smaak. Dit wordt veroorzaakt door enzymen die de eiwitten in melkproducten gaan afbreken.

Persoonlijk vind ik kiwi’s heerlijk in cocktails. Verder kun je ze karameliseren en serveren als zoet dessert. Door de verhitting breken de enzymen af en zijn ze beter te combineren met melkproducten zoals ijs.

Kiwi cocktail recept

2 Kiwi’s
50 ml. Gin
50 ml. Wodka
Suiker

Schil de kiwi in kleine stukjes. Doe de kiwi, gin, wodka en suiker in een cocktail shaker en schud deze tot een cocktail. Giet het in martini glazen. Garneer het glas met een schijfje kiwi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten