zaterdag 21 januari 2012

OntbijtenOp vakantie nemen we vaak de tijd om lekker te ontbijten. Eitjes, toast, vers fruit, etc. Terwijl wanneer we terug in Nederland zijn vaak het ontbijt overslaan. Of we slaan hooguit snel een kop koffie of een voorgeproduceerde smoothie achterover voordat we richting school of werk gaan.

Het belang van ontbijten is al heel vaak genoemd. Het levert de energie voor concentratievermogen op een dag. Het wakkert je darmen aan om in werking te komen. Het vermindert de behoefte om te gaan snacken en heeft daarmee invloed op het behoud van een gezond gewicht.
Maar daarnaast is het ontbijt ook belangrijk om je huid en lichaam te laten stralen. Tegen de tijd dat je normaal zou ontbijten heeft je lichaam lange tijd geen eten gehad. Soms zit er wel 12 uur tussen de laatste maaltijd en het ontbijt. Je lichaam is leeg en wilt goed en voedzaam eten dat direct opgenomen kan worden.


Gezonde huid, stralende ogen en glanzend haar.

Voor een goed ontbijt is het belangrijk vitamines, vezels en zuivel te eten.
Wanneer je wilt afvallen of je lichaam wilt ontgiften kun je 30 minuten voor je ontbijt water en vers citroensap te drinken. Dit helpt je stofwisseling op gang te laten komen, zodat je lichaam de rest van het ontbijt sneller kan verwerken. Lees het stukje over het citroensap dieet.

Start vervolgens je dag met het eten van een kiwi, paprika of sinaasappel. Daarnaast is het belangrijk om zuivelproducten te eten. In zuivel zit vitamine A (voor stralende ogen) en calcium (voor onze botten en bloed). Een gezonde huid is een stapje dichterbij wanneer je granen en noten eet. Deze zitten boordevol vezels en vitamine B.

Citroensapdieet

Bij veel celebrities is het citroensapdieet populair geworden. In dit dieet drink je 4x per dag  300 ml water, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel ahornsiroop en een scheutje cayennepeper. Het dieet verschilt in ‘strengheid’. In sommige versies drink je alleen dit sap, in andere mag je naast het drankje ook wat eten. Uiteraard zul je afvallen van zo’n crashdieet maar gezond is dit niet. Hoe het ook zij, citroensap voor het ontbijt kan je stofwisseling wel bevorderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten