zaterdag 11 februari 2012

Avocado


Avocado is een groente die met stipt thuis hoort in het lijstje van de ‘super groenten’. Ze verminderen cholesterol gehaltes en kans op hart- en vaatziektes, bevorderen je weerstand en last but not least: ze hebben een heel positief effect op je huid.
Geen wonder dat avocado heel geliefd is bij modellen.

Avocado is heel voedzaam. Dit komt door de hoge hoeveelheden olie de ze bevatten. Juist door deze oliën heeft avocado lange tijd een slechte naam gehad. Je zou er dik van worden. Niets is minder waar. De olie uit avocado bestaan uit onverzadigde vetzuren en zijn zeer gezond voor ons lichaam. Ze helpen zelfs ‘slechte’ vetten af te breken wat een gezond effect heeft op onze bloedvaten.


Vitamine E komt in grote hoeveelheden voor in avocado. Deze vitamine is onmisbaar voor een stralende en gezonde huid. Verder bevatten avocado’s vitamine C wat helpt ons lichaam weerbaar te maken tegen ziekten.

Avocado’s zijn ook rijk aan mineralen zoals ijzer en kalium en eitwitten. In combinatie met de bovengenoemde vitaminen en vetten vormt een avocado dus in kleine maaltijd op zich.

Ik vind het lekker om avocado met garnalen te eten. Dit is een hele bekende combinatie, die altijd goed smaakt!
4 opmerkingen:

  1. Garnalen en avocado zijn een supercombi! Ik krijg enorme honger van deze foto's haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt! Ja ik vind het ook een top combinatie. Ik herinner me dat ik het al als klein kind at.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ben niet zo van de garnalen, maar avocado's : yumm

    BeantwoordenVerwijderen