vrijdag 17 februari 2012

Kruidenolie tegen littekens: Bio oilJe huid heeft het door de jaren heen soms best zwaar. Aankomen, afvallen, stress, jeugdpuistjes of een zwangerschap. Dit vergt veel van de flexibiliteit van onze huid.
Soms ontstaan er op de huid dan ook littekentjes (bijvoorbeeld van jeugdpuistjes of wondjes) of striae.

Gezond eten is een hele goede manier om je huid te verzorgen. Maar sommige voedingsmiddelen zijn ook direct op de huid te gebruiken voor een gezond resultaat. Vooral kruiden lenen zich hier goed voor. Daarom maken veel cosmeticamerken hun producten op basis van kruiden.Mijn favoriete middeltje met om littekentjes te laten vervagen is de olie van het merk Bio oil. In Bio oil zit onder andere kamille olie, lavendel olie, vitamine A en vitamine E. Het is een heel natuurlijk product zonder conserveermiddelen.
De olie smeert heel lekker uit en geeft niet een ‘plakkerig’ gevoel. Het trekt snel in de huid en ruikt heel kruidig en fris. Dit oranje goedje werkt voor mij perfect. Binnen enkele dagen zijn plekjes of littekentjes als sneeuw voor de zon verdwenen en is mijn huid heel zacht. Ik gebruik het ook als een aftersun omdat het de verbrande huid snel herstelt. Volgens de verpakking is Bio oil heel divers inzetbaar. Zo zou het tegen pigmentvlekjes, huidstriemen en een uitgedroogde of verouderde huid helpen.

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je lieve reacties op mijn blog meis! <3
  Jij hebt ook echt een leuk blog. :)

  Ik volg je nu!

  Liefs, xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het ook gebruikt maar het hielp niet zo... Moet wel bekennen dat ik nogal lui ben met zulke cremepjes/oliën voor littekens. Wil altijd gelijk resultaat zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een heerlijke olie, maar het werkt inderdaad pas na enkele weken braaf smeren... Ik heb een beetje het gevoel dat het ook komt omdat je je huid elke dag zo diep masseert. Ik vond het eerst ook wel moeilijk de discipline op te brengen haha. Toch even doorzetten!

  BeantwoordenVerwijderen