woensdag 22 februari 2012

Masker van eiEieren bevatten een hoop mineralen en vitaminen die een hele goede invloed hebben op de huid. Ze zijn daarom niet alleen gezond om te eten maar ook geschikt om te gebruiken als masker op ons gezicht. Het witte deel van het ei bestaat voor een groot gedeelte uit proteïnen. Wanneer je deze op de huid gebruikt hebben deze een samentrekkende werking. Hierdoor worden poriën van de huid samengetrokken en ze worden op den duur kleiner.
De vele vitaminen in de eidooier verzorgen en verzachten de huid. De eidooier is daarom perfect om aan te brengen na afloop van een eiwit masker.Hoe maak je een masker van ei?

Pak twee kommetjes en zorg ervoor dat deze schoon zijn! Splits vervolgens de dooier van het eiwit en vang ze op in de twee kommetjes.
Klop vervolgens het eiwit op met een kleine garde of een vorkje totdat je een witte schuimlaag hebt op het eiwit. Dit schuim kun je op je (schone) gezicht smeren. Laat dit voor enkele minuten intrekken. Je zult het masker voelen trekken. Wanneer je voelt dat je je gezicht nauwelijks meer kan bewegen kun je het masker eraf halen. Doe dit met lauw water, want met warm water kan het ei gaan stollen.Om de huid te verzachten kun je daarna het eigeel op je gezicht doen. Laat het een paar minuten intrekken en was je gezicht met lauw water. Verzorg als laatste je huid met een hydraterende crème.

1 opmerking: