Taco night!


Wat eet je als je niet echt zin hebt om te koken maar wel een gezonde maaltijd wilt eten? Mijn keuze valt dan altijd op Mexicaans.
Mexicaanse gerechten zijn vaak heel makkelijk te maken, en veel ingrediƫnten hoef je niet te bereiden maar kunnen direct gegeten worden.
Gisteren, na een lange dag werken, had ik geen puf om te koken, dus besloot ik om taco’s te maken. De gasten die aanschoven konden zelf lege tacoschelpen vullen met hun favoriete vulling.

Als vullingen had ik allemaal schaaltjes op tafel gezet. Er was sla, mais, geraspte kaas, zure room, guacamole (tot nu toe nog niets gekookt!), gehakt met een Mexicaans tintje en een tomatensalsa.


Mexicaans gehakt

Snipper een uitje en fruit het totdat het glazig wordt. Voeg er rundergehakt bij en rul totdat het bruin is. Voeg zout, knoflook en sambal naar smaak toe.  Snijd vervolgens een wortel klein en laat dit enkele minuten meebakken. Voeg als laatste een klein blikje kidneybonen toe en verwarm ze voor een paar minuutjes.




Tomatensalsa

Niet een dure salsa kopen in de supermarkt, want je kan het heel makkelijk zelf maken. Snijd een rode chilipeper klein en kook dit samen met wat knoflook in een bodempje water. Na 5 minuten kun je een blikje gepelde tomaten toevoegen. Laat alles ongeveer 10 minuten koken, pureer het met de staafmixer en roer daarna verse koriander en peterselie erdoorheen. Lekker scherp!





De tacoschelpen kun je verwarmen in de oven. Daarna kan iedereen zelf kiezen hoe zijn of haar taco eruit komt te zien. Eet smakelijk!


Reacties

  1. Ziet er superlekker uit, 'k ga het recept opslaan :)

    Ik heb je getagd: http://madebymalou.blogspot.com/2012/02/tag-11-things.html

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts