dinsdag 27 maart 2012

Kippenpootjes met sesamzaadjesHet is alweer eent tijdje lente in Nederland. Dit weer leent zich perfect om met vrienden naar het park te gaan. Kleed, muziek, wijntjes en de picknickmand mee en genieten van de middag.
Deze kippenpootjes zijn perfecte snacks om mee te nemen in de picknickmand. Ze zijn namelijk koud ook heel lekker. Ik eet ze het liefst met chilisaus, maar je kunt ze met allerlei gerechtjes of sauzen combineren.


Wat heb je nodig?
Ei
Bloem
Kippenpootjes
Sesamzaadjes
Bouillonblokjes
Water
Keukenpapier
ZonnebloemolieHoe maak je het?
Doe ze bloem en de sesamzaadjes op elk een apart bordje. Klop een ei los en doe dit in een kommetje. Breng een pan water aan de kook, voeg hier bouillonblokjes naar smaak aan toe en kook de kippenpootjes ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn. Zorg dat het water flink kookt zodra je de kip toevoegt. Zo blijft de smaak van de kip behouden. Laat de kip uitlekken op keukenpapier.Snijd rondom het bot het kippenvlees een beetje weg. Dit zorgt later voor meer eetgemak! Rol de kippenpootjes vervolgens eerst in de bloem. Klop de overtollige bloem af. Doop de kip vervolgens in het kommetje met de losgeklopte ei. Tot slot doop je de kip in de sesamzaadjes en zorg je dat er een egaal laagje van sesamzaadjes op ligt.
Frituur vervolgens de kippenpootjes in de zonnebloemolie. Wees voorzichtig want de olie kan gaan spetteren. Zodra de sesamzaadjes goudbruin zijn kun je de kippenpootjes laten uitlekken op keukenpapier. Laat ze afkoelen of eet ze direct met bijvoorbeeld chilisaus.

Eet smakelijk!1 opmerking: