maandag 19 maart 2012

Mediterane Aubergineschotel


Deze heerlijke ovenschotel is geïnspireerd op de Griekse en Spaanse keuken. Het is net zo lekker als moussaka maar het is net wat sneller en eenvoudiger te maken!
Een lekker zondagavond gerechtje dus!


Wat heb je nodig?
2 aubergines (in dunne plakjes)
2 gesnipperde uitjes
3 teentjes knoflook
400 gr. rundergehakt
2 el. tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
100 gr. geraspte oude kaas.
1 eetlepel gedroogde oregano
1 thl. Kaneelpoeder
1 thl. Koriander
1 thl. Pittige paprikapoeder
Olijfolie
Basilicum voor garnering








Hoe maak je het?
Zout de aubergineplakjes en dep het er weer af met keukenpapier. Frituur de aubergines in olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui en de knoflook en voeg hierbij het gehakt. Rul het tot het bruin is en voeg de kruiden toe.




Hierna kan de tomatenpuree en de gepelde tomaten erbij. Laat het 15 minuten zachtjes koken.
Bekleed de ovenschaal met aubergineplakjes en spreid hierover heen een laag van het gehaktmengsel. Voeg weer een laag aubergine toe en ga zo door tot de ovenschaal gevuld is. Bedek het gerecht met de kaas en bak het in 20 minuten in de oven gaar.

Eet smakelijk!


4 opmerkingen:

  1. Hmm lekker dit ga ik echt een keer maken! Lijkt me inderdaad makkelijker dan mousaka :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt super lekker! Ga ik deze week eens proberen te maken. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh klinkt zo lekker, ben gek op aubergine!

    X Denise

    BeantwoordenVerwijderen