zondag 25 maart 2012

Snel recept: pasta met spizazie en champignons




Vanwege tijdsdruk is gezond eten soms nog best een opgave. Gelukkig zijn er ook recepten die voedzaam zijn zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan.
Dit gerechtje is één van mijn favorieten wanneer ik binnen een half uur gekookt en gegeten moet hebben!
Ik merkte dat het gerecht ook lekker licht is, dus perfect voor een warme lentedag.

Wat heb je nodig?
Volkoren pasta
Versie spinazie (gewassen)
Champignons (klein gesneden)
Geraspte kaas
Gehakt
paneermeel/broodkruim
Kruiden naar keuze (ik gebruikte zout, peper, karweizaad en mosterd)


Hoe maak je het?
Kook de pasta naar aanwijzingen op de verpakking. Maak kleine gehaktballetjes met behulp van de paneermeel/broodkruim en de kruiden. Bak ze in olie of boter voor ongeveer 10 minuten. Wok ondertussen eerst de champignons voor 3 minuten en voeg daarna de spinazie toe. Wanneer de spinazie is geslonken kun je de gehaktballetjes en de geraspte kaas toevoegen. Wacht tot de kaas is gesmolten.
Serveer met de pasta.

Tijdsduur: ongeveer 15 minuten.

Eet smakelijk!

9 opmerkingen:

  1. Ik hou niet zo van champignons, maar verder lijkt het me heerlijk! x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lijkt me heerlijk maar dan vervang ik de champignons voor iets anders hihi
    XOXO

    http:/blondefashiontale.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt heerlijk! ben gek op champignons en omdat het zo snel gemaakt is zal ik dit zeker gaan uittesten binnenkort =)

    Liefs Denise

    BeantwoordenVerwijderen