zaterdag 10 maart 2012

Super groente champignons




Deze groente heeft van de University of Korea een label gekregen van supergroente. Dit is niet zomaar; witte champignons bevatten 12 keer zoveel antioxidanten vergeleken met een gemiddelde van andere groenten. Vooral het antioxidant L-ergothioneine zorgt ervoor dat beschadigde (huid)cellen sneller worden herstelt.

Daarnaast bevatten champignons veel vitamine B, ijzer, eiwitten, selenium en voedingsvezels. Omdat ze weinig zout en geen vet of cholesterol in zich dragen passen ze perfect in een dieet om wat kilo’s kwijt te raken.
Sommige bronnen informeren dat champignons vleesvervangers zijn, vanwege de ijzers die ze bevatten.


In Engeland is er zelfs een champignons dieet ontstaan. Het Britse ‘Mushroom bureau’ liet mensen een week lang champignons eten in plaats van vlees. De kandidaten vielen gemiddeld 5 kilo af. Dit is goed verklaarbaar want champignons bevatten erg weinig calorieën en vlees juist best veel.

Helaas zit er vergeleken met vlees onvoldoende ijzer in champies. Ook is de ijzer uit champignons voor ons lichaam moeilijker te benutten dan ijzer uit vlees. Geen vleesvervangers dus, maar wel een goede aanvulling!




 

6 opmerkingen:

  1. Ik lust ze niet, best wel gek he?

    XOXO

    http://blondefashiontale.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoor van best veel mensen dat ze champignons niet zo lekker vinden!

      Verwijderen
  2. Ah ik hou ervan haha!
    Heb ze vandaag nog gebruikt bij m'n heerlijke zelfgemaakte eten haha,
    ik kook bijna nooit dus errug culinair van mezelf 8)
    Goed om te lezen dat ze zo gezond zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Héél erg lekker! Handig artikel :)
    Liefs,
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh dat wist ik niet joh! Dat is mooi, want ik vind ze erg lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen