zondag 18 maart 2012

Wondermiddel BanaanOver bananen gaan heel wat verhalen rond. Ze zouden niet passen in een dieet omdat ze veel calorieën bevatten en ze zouden niet gezond zijn.
Dat is absoluut niet waar want bananen zijn mega gezond en helpen ons lichaam op vrijwel alle fronten!

Weerstand
Bananen leveren een hoop vitamine C waardoor ze ons lichaam beschermen tegen kwaaltjes als verkoudheid of griepjes. Bananen werken ook rustgevend voor onze maag wanneer we last hebben van brandend maagzuur. Perfect tegen misselijkheid of een brakke ochtend.

Lichaam
Door de hoge ijzergehaltes in banaan kan ons lichaam goed hemoglobine aanmaken. Dit voorkomt bloedarmoede. Bananen bevatten ook kalium waardoor onze bloeddruk wordt verlaagd en ons risico op hart- en vaat ziektes daalt.
We slapen sneller met banaan door de waardes aan serotonine. Een goede slaap is onmisbaar voor ons herstel

Tussendoortje
Bananen bevatten 3 soorten suikers: fructose, glucose en sucrose. In combinatie met de vele vezels betekent dit dat de energie die bananen leveren niet snel als vet worden opgeslagen maar juist beschikbaar blijven voor verbranding. Daarom zijn bananen ook zo populair bij sporters.

6 opmerkingen:

 1. Leuk! Grappig, sommige dingen wist ik helemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. weer wat geleerd deze zondag hihi


  XOXO

  http://blondefashiontale.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben echt gehersenspoeld als het gaat over bananen: niet meer dan 2 in de week omdat je er mega dik van zou worden. Maar als ik jouw stukje zo lees, hoef ik me daar dus niet druk over te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan ze gerust blijven eten inderdaad :)

   Verwijderen
 4. Wat een handige weetjes!! Dat laatste wist ik wel maar de rest niet. Ik geef het direct door aan vriendlief die al even aan het tobben is met zn maag :)

  BeantwoordenVerwijderen